¨

Danmarkshistoriens største sag om menneskehandel i gang

Huset her i Stenlille blev ransaget 25. februar. Herv ar 26 rumænere stuvet sammen. Foto: TV ØST

Torsdag begynder retssagen om Danmarkshistoriens største sag om menneskehandel. Sagen kom frem, da adresser i blandt andet Stenlille, Korsør og Holeby i starten af året blev ransaget. I Stenlille var 26 rumænere stuvet sammen i et hus.

62 adresser blev ransaget, da politiet 25. februar i år slog til i det, de kalder Operation Hvepsebo. I dag tirsdag begynder sagen i Retten i Hillerød, hvor to mænd og en kvinde fra Rumænien som de første står tiltalt. Sagen bliver kaldt Danmarkshistoriens største sag om menneskesmugling, men hvor det hidtil typisk har været prostitution, der har været årsagen til, at folk blev hentet til landet, mener politiet, at bagmændene her har hentet lavtuddannede rumænere til Danmark for at udnytte dem til kriminalitet, skriver Berlingske.

Læs også: Stor sag om menneskehandel er første af sin slags

Flere af de forurettede befandt sig på adresser her i regionen. I Stenlille blev der fundet 26 rumænere stuvet sammen i et hus, og der blev også foretaget ransagninger i blandt andet Korsør og Holeby. Især i Stenlille havde lokale borgere længe undret sig over, hvad det var for mennesker, der befandt sig i huset, og det fik de løftet lidt af sløret for 25. februar.

Læs også: 95 personer anholdt i stor politiaktion: Her går politiet ind

17 personer er foreløbigt tiltalt i sagen, hvor anklagerne går på, at bagmændene skal have fået rumænerne til landet for så at bruge deres navne, cpr-numre og nem-id til at oprette eksempelvis kviklån og falske virksomheder i deres navn. Herefter høstede bagmændene angiveligt de økonomiske gevinster ved foretagenderne. Ifølge avisen, der har talt med nogle af forsvarerne i sagen, vil de i retten erklære sig uenige i hovedanklagen om menneskesmugling.

Læs også: Bagmænd hentede 300 personer til landet

Retssagen begyndte klokken 9.15 tirsdag. En af de tiltalte - en 27-årig kvinde fra Rumænien - er ifølge Ritzau så påvirket af sin påståede rolle i sagen, at hun tirsdag ikke er mødt op ved Retten i Hillerød.

Sammen med sine to brødre er kvinden tiltalt for menneskehandel af 17 landsmænd med henblik på at udnytte dem til kriminalitet i Danmark, men opholdet som varetægtsfængslet har taget så hårdt på kvinden, at hun ikke er mødt op.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App