¨

Danmarks eneste syvsover spottet i naturområde ved Sorø

00:17

Video: En hasselmus er observeret ved det statslige naturområde Kongskilde nær Sorø. Video: Naturstyrelsen

En hasselmus er blevet observeret og filmet i en af de 50 opsatte redekasser ved Kongskilde.

Den er ikke meget større end en tommelfinger og er i fare for at uddø.

Derfor var begejstringen stor, da en gruppe frivillige i weekenden opdagede en hasselmus på det statsejede naturområde Kongskilde, der ligger i nærheden af Sorø.

Den lille gnaver blev observeret og filmet i en af de 50 opsatte redekasser ved Kongskilde.

Det skriver Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Nu er der endeligt dokumenteret, at den er der

Mads Jensen, Kontorchef, Naturstyrelsen

Hasselmusen er en gnaver og den eneste art i Danmark, som tilhører syvsoverfamilien. Den er et af de mest sjældne og truede pattedyr, vi har i Danmark. Hasselmusen findes på Midt- og Sydsjælland og er tidligere blevet observeret i større skovområder ved blandt andet Slagelse og Rønnede.

Truet syvsover

Om vinteren går syvsoveren i dvale under jorden, og den tilhører en art, som Danmark har en særlig forpligtelse til at beskytte i henhold til EU.

- Hasselmusen er en af de mest sjældne og truede pattedyr, vi har i Danmark, og den findes kun meget få steder. Naturstyrelsen og frivillige fra blandt andet Danmarks Naturfredningsforening har ledt efter spor fra hasselmus i Kongskilde-området de seneste fem år, og nu er der endeligt dokumenteret, at den er der. Fundet af en hasselmus netop her tyder på, at vores indsats for den truede art har virket, siger Mads Jensen, der er kontorchef i Naturstyrelsen.

I 2016 plantede Naturstyrelsen og frivillige fra Danmarks Naturfredningsforening buske og krat i området, fordi hasselmusen er afhængig af grønne korridorer, når den skal bevæge sig over større afstande.

Sorø Kommune har tidligere doneret 50 redekasser, der giver hasselmusen mulighed for at formere sig i trygge omgivelser og gør det nemmere at følge bestanden af den lille sky syvsover.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App