Byrådspolitiker tiltalt for grov vold

Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Sorø er tiltalt for grov vold. Han kom i klammeri med en nabo, der også er tiltalt i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et skænderi om en parkeringsplads kan komme til at koste Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Sorø John Thostrup et besøg i arresten. Byrådspolitikeren kom op og toppes med en af de øvrige beboere på Thorsvej, hvor han selv bor, skriver Sjællandske. 

John Thostrup var irriteret over, at hans nabo Erling Raahauge brugte en gæsteparkeringsplads til sin kassevogn. Thostrup havde tilsyneladende klaget til kommunen - og det fik Erling Raahauge til at gå råbende ind til John Thostrup. Byrådsmedlemmet gik ham i møde med en køkkenkniv - og begge mænd mener, at den anden angreb først, og at de begge handlede i nødværge.

Ifølge avisen endte John Thostrup med en brækket næse og et flækket øjenbryn, mens den 56-årige Erling Raahauge fik et stiksår fra en kniv i hånden, der måtte sys med syv sting.

Af anklageskriftet i sagen fremgår det, at Erling Raahuage bliver tiltalt efter paragraf 244 i straffeloven. Det er den såkaldte milde voldsparagraf, der kan give op til tre års fængsel. John Thostrup bliver derimod tiltalt efter den grove voldsparagraf - paragraf 245 - der kan give op til seks års fængsel.