¨

Byråd vedtager millionbesparelser på børneområdet

Foto: TV ØST

Sorø Kommune skal spare et trecifret millionbeløb. Blandt andet skal der spares 9,5 millioner kroner på børneområdet, og forslaget blev onsdag vedtaget.

Flere end hundrede forældre var onsdag aften mødt op til byrådsmøde i Sorø for at protestere mod kommunens spareplaner. Politikerne diskuterede, hvordan de skal finde besparelser for et trecifret millionbeløb.

Det er rod i økonomien og budgetoverskridelser, der har efterladt et stort hul i kommunekassen, og allerede i år skal der spares 30 millioner kroner. Det rammer for eksempel børneområdet, hvor der skal spares 9,5 millioner kroner resten af året - blandt andet på dagplejen.

En skandale

Trods det massive fremmøde valgte Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti at stemme forslaget igennem, og det vakte ærgrelse hos forældrene til dagplejebørnene.

- Det er en skandale. Jeg mangler ord for det. Der er så mange, der kommer med gode argumenter for at se på sagen en gang til. Alle siger, at det er en svær beslutning, men alligevel stemmer de for i stedet for at udskyde den, til sagen er undersøgt bedre, siger Irene Juul Vissing, formand for Sorø Dagplejes forældrebestyrelse.

Nødvendigt at sætte i gang nu

Borgmester Gert Jørgensen (K) mener dog, at sagerne er undersøgt godt nok, og at det nu er tid til at handle.

- Det er nødvendigt, at vi sætter de her spareting i gang nu. Jeg vil gerne være med til at udvikle kommunen i stedet for at fortsætte med at afvikle. Nu går vi ind i en proces, hvor vi skal udmønte de her spareforslag, og i den forbindelse skal vi have en god dialog, og jeg synes også, det vil være fint med noget borgerinddragelse, siger borgmesteren.

12:00 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App