Brugsuddeler om 113 job til Stenlille: Det kan skabe vækst

I Stenlille glæder den lokale brugssuddeler sig over, at 113 offentlige arbejdspladser flyttes til Stenlille Gaslager. Han håber, det kan skabe mere vækst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med godt 2000 indbyggere er Stenlille ikke en by, der gør meget væsen af sig. Onsdag kom den lille stationsby i Sorø Kommune dog for alvor i søgelyset. 

113 offentlige arbejdspladser rykker til området i forbindelse med regeringens udflytningsplan.
Og det er brugsuddeleren i SuperBrugsen i Stenlille meget tilfreds med. 

- Det kan helt sikkert være med til at løfte byen. Samtidig kan man også håbe på at nogle af dem også ville finde vej hertil eller til kommunen i hvert fald og flytte hertil. Det vil sikkert være med til at gavne området, siger han. 

- Det kan skabe mere liv

Maria Sørensen, som til daglig handler i butikken, er enig med sin brugsuddeler. Hun synes, det er godt, at der kommer flere arbejdspladser til byen. På den måde kan det forhåbentligt skabe mere aktivitet i byen.

- Jeg tænker, at det kan skabe endnu mere liv og tiltrække flere ildsjæle. Det er godt, siger hun og fortsætter:

-  Lad os endelig få Stenlille på landkortet. Det er tit Sorø, der bliver fremhævet. Lad os bare fremhæve Stenlille også.

Det er medarbejdere fra Statsligt Gasselskab og Energinet, der skal flyttes til Stenlille Gaslager.

Gaslageret ligger et par kilometer uden for Stenlille, og på grunden opbevarer Energinet naturgas 1,5 kilometer under jordens overflade.

I SuperBrugsen har Andreas Lohmann et håb om, at de mange arbejdspladser hos Stenlille Naturgas kan sætte et positivt aftryk på omsætningen i butikken.

- For os som butik vil det også give nogle flere kunder, så det siger vi ja tak til. Det er altid med til at skabe vækst og vækst ude i små bysamfund. Det er positivt for alle, siger Andreas Lohmann.