¨

Bruger ikke genbrugsplads, skal stadig betale

Foto: TV ØST

Virksomheder i blandt andet Sorø Kommune skal betale et såkaldt administrativt affaldsgebyr til AffaldPlus. Også selvom de ikke benytter sig af genbrugspladsen.

- Mafiametoder!

Sådan karakteriserer indehaveren af Landsbyens Auto ved Sorø, Thomas Jakobsen, de metoder Sorø Kommune bruger. Han skal nemlig betale et administrativt gebyr på 350,- kroner til AffaldPlus. AffaldPlus driver genbrugspladserne og opkræver gebyret på vegne af Sorø Kommune.

Men Thomas Jakobsen er vred, for han bruger ikke genbrugspladsen.

- Jeg har ikke været derude siden 1. april, og alligevel så modtager jeg en regning for et administrationsgebyr. For mig et lille latterligt beløb, men det er princippet i det. Jeg vil ikke betale for noget, jeg ikke bruger, siger Thomas Jakobsen.

 

Ny erhvervsaffaldsordning

Den 1. april 2012 trådte der nye regler i kraft. Hvor det tidligere kostede omkring 1600 kroner om året for virksomheder at smide deres affald på genbrugspladsen, koster det nu omkring 150,- per gang de besøger pladsen.

Derudover koster det et årligt gebyr på omkring 350 kroner alt afhængig af, hvilken kommune det er. Også selvom virksomhederne ikke bruger genbrugspladserne.

AffaldPlus opkræver i 2012 et affaldsgebyr på 280,13 kroner plus moms hos cirka 1300 virksomheder i Sorø på vegne af Sorø Kommune.

Det er ikke kun Sorø Kommune, der har denne aftale med AffaldPlus. Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse og Vordingborg, de fem kommuner har ligesom Sorø Kommune, de samme aftaler med AffaldPlus, hvor de skal opkræve det ekstra administrationsgebyr.

 

Har sin egen genbrugsplads

Thomas Jakobsen har fået installeret sin egen genbrugsplads, hvor et privat firma henter affaldet. Derfor har han ikke været på AffaldPlus´ genbrugsplads, siden de nye regler trådte i kraft 1. april. Men han skal stadigvæk betale gebyret.

- Når jeg henvender mig til kommunen, til teknik- og miljøudvalget, siger de, at det går til det ene og det andet. Jeg kan ikke se andet på regningen end, at det går til AffaldPlus - altså til genbrugspladsen, siger Thomas Jakobsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra teknik- og miljøudvalget i Sorø Kommune.

01:52 Luk video

 

Hvis du vil læse mere omkring reglerne i forhold til erhvervsaffald og gebyrer, kan du følge linket til AffaldPlus´ hjemmeside her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App