¨

Bosteder vil slæbe Sorø Kommune i retten

Foto: TV ØST

Landsforening af Opholdssteder mener, at Sorø Kommune blander sig alt for meget i hvordan bostederne skal administrerer sig selv.

Hvis ikke Sorø Kommune finder en anden måde at føre tilsyn med de private opholdssteder, må flere af dem dreje nøglen om. Det mener de i hvert fald selv ude på opholdsstederne og i deres landsforening, skriver DAGBLADET Ringsted.

- De blander sig mere, end de må. Det er magtmisbrug, lyder det fra Geert Jørgensen, der er direktør for Landsforeningen af Opholdssteder.

Flere opholdssteder har retssager på vej mod Sorø Kommune, som de mener overtræder lov og god forvaltningsskik. Hos Pionergruppen på Kragebjerg har man ingen retssag på vej. Men leder Carsten Ørting Andersen oplever også, at kommunen undergraver hans opholdssted.

- Hvis ikke Merkur Bank havde været så large over for os, havde vi trukket stikket for længe siden, siger Carsten Ørting Andersen til DAGBLADET Ringsted.

Han oplever, at kommunen nedskriver hans budgetter og underkender hans udgifter for at presse den pris, han kan opkræve for ydelserne. Samtidig oplever han en så langsom sagsbehandling, at bostedet har levet på bankens nåde, mens han ventede på godkendelser fra kommunen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App