¨

Børns Vilkår skal hjælpe Sorø Kommune

Foto: TV ØST

Sorø Kommune vil inddrage børnene selv bedre i sociale sager, hvor de er påvirket. Det skal Børns Vilkår som et projekt forsøge at hjælpe med.

”Bedre Børneinddragelse” hedder et nyt projekt, som handler om, hvordan Sorø Kommune over de næste fire år kan blive klogere på, hvordan de kan inddrage børnene, når de skal håndtere socialsager. Det er noget nyt, som organisationen Børns Vilkår skal hjælpe kommunen med at få styr på.

-  I Sorø Kommune har vi en ambition om at blive Danmarks bedste sted at bo for børn og familier. Set i det perspektiv er det vigtigt, at vi også gør en særlig indsats for at tage hånd om de familier, hvor livet ikke lige kører på skinner. Og her ser jeg det nye samarbejde med Børns Vilkår som en rigtig god mulighed for at blive endnu bedre til at operere i det meget vanskelige felt af børnesager, samtidig med at vi er med til at tilvejebringe en viden, som kan komme andre kommuner til gode, siger borgmester Gert Jørgensen (C) fra Sorø Kommune.

Ifølge en pressemeddelelse er ideen til projektet af Børns Vilkårs erfaringer med bisidning af over 1.300 børn med en social børnesag i kommunen. Projektet bygger også på forskning og erfaringer fra de nordiske lande og at barnet er ekspert i eget liv, lyder det. Direktør i Børns Vilkår er glad for det kommende samarbejde med kommunen:

-  Hvis beslutninger er truffet hen over hovedet på barnet eller i modstrid med barnets egne ønsker, vil barnet i mange tilfælde modarbejde beslutningen. Omvendt oplever vi, at hvis barnet høres og dets meninger anerkendes, skabes der tillid og barnet er mere indstillet på at samarbejde, siger Rasmus Kjeldahl.

Projektet er målrettet børn, socialrådgivere og ledere og er finansieret af TrygFonden. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App