¨

Børn i Sorø får egen skaterpark

Street Park Sorø blev officielt indviet søndag. Foto: Mathilde Reimer - TV2 ØST

Sorøs skatere har fået et godt spot at skate, efter byen søndag officielt kunne tage den nye skaterpark i brug.

Forstil dig det i slowmotion. Skateren kører og sparker pludselig brættet op i luften og hopper med, mens brættet via sin egen kræft presses mod hans føder, så de rammer i den rigtige position til at fortsætte.

Eller forestil dig, at brættet ikke sparkes op ad, men sidelæns, så det roterer 360 grader om sig selv, men ligger rigtigt, når skaterens spring er færdigt, og han igen rammer ned.

De to tricks kaldes en Ollie og et kickflip, og det er helt sikkert øvelser som de unge i Sorø i den kommende tid vil øve sig på, i den nye Street Park Sorø, der søndag officielt blev indviet på Fægangen i Sorø.

Skateboards i massevis foruden en sværm af løbehjul med unger på ryggen prægede åbningen af parken, der blev markeret med blandt andet cheerleaders, høje hiphopbeats og basketball.

- Det er gået ret godt med åbningen. Der er en enorm glæde hernede og et hav af mennesker. Det kan vi kun være glade for, siger John Christoffersen, der er formand for Sportsrådet i Sorø, til TV2 ØST.

Han fortæller, at der har været meget stor interesse for parken.

- Den sidste etape er netop færdig, og betonen var dårligt tør, før de første børn kørte på den. Egentlig også før det var godkendt – men sådan er det jo med selvorganiseret sport som det her, siger han.

Håber hjelmen holder

Og ungerne er glade for den det nye spot og de muligheder, som det giver. Det siger børnene Falke Nielsen og Storm Petersen fra Sorø.

- Det er rigtig fedt, og man kan alt muligt. Man kan stå på skateboard og løbehjul og have det sjovt, siger Storm Petersen.

Man kan dog også blive lidt skræmt, når man kører på banen.

- Det er dejligt. Og man håber, at cykelhjælpen holder, hvis man falder. Ellers er det ikke så godt, siger Falke Nielsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App