¨

Børn fandt kanyler ved SFO

Foto: TV ØST

Små drenges leg i SFO'en tog en alvorlig drejning, da flere af dem fandt kanyler og stak sig på dem. Nu skal børnene undersøges for smitsomme sygdomme.

Syv drenge måtte en tur på skadestuen, efter de fandt tre kanyler ved siden af SFO'en Galaxen og Frederiksberg Skole i Sorø. Drengene fandt kanylerne pakket ind i en pose i en busk lige ved siden af SFO'en. Fire af drengene stak sig på kanylerne under en leg og blev kørt på skadestuen for at blive undersøgt for smitsomme sygdomme. 

En af drengene, der stak sig, er Asta Nissens søn. Familien har i 10 år boet på Nørrebro i København, derfor troede hun, ved at flytte til Sorø, at fritliggende kanyler var fortid.

- Derfor havde vi ikke talt med vores søn om det. Vi havde ikke gjort ham opmærksom på, at hvis han så nogle sprøjter, skulle han holde sig fra dem. Så han oplevede bare, det var legetøj, at det var noget nogen havde lagt, som man kunne lege med, siger Asta Nissen. 

Blevet klogere

Hos Frederiksberg Skole kom fundet af de tre kanyler også som en overraskelse.

- Havde vi været et sted, hvor det var normalt at se sprøjter, så ville alle børn vide, at det må man ikke røre ved. Det er vi selvfølgelig blevet klogere på, at vi som skole, og vi som forældre skal huske at tale med børnene om, at man ikke skal røre ved sådanne nogle ting, siger Ole Kristensen, der er skoleleder på Frederiksberg Skole.

Derfor har Ole Kristensen det også skidt med at nogen af børnene er havnet i sådan en situation. Han har efterfølgende kontaktet SSP-afdelingen i Sorø, og også de tager sagen alvorligt.

- Det er jo næsten en katastrofe at finde sprøjter så tæt på, hvor børn leger. Det er ikke godt, siger Mogens Schwensen, leder i Ung i Sorø.

Husker hinanden på det

De vil derfor fremadrettet være mere opmærksom på, hvor lignende genstande kunne ligge. 

Allerede nu har både Asta Nissen og hendes søn lært af situationen.

- Han taler med sine venner om oplevelsen. Man hører, de husker hinanden på, at det skal de nok ikke røre ved en anden gang. De har egentlig taget det ret fint, siger Asta Nissen.

Ulrik Bak Dragsted, der er overlæge i infektionsmedicin, forstår godt forældrenes frustration over hændelsen og angsten for, at deres børn kan være smittet med noget, men han beroliger dem med, at sandsynligheden for, at der er virus i kanylerne, efter at de har ligget udenfor, er meget meget lille.

30:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App