Borgmester om erhvervsklima: Medarbejdere skal have stor ros

For andet år i træk er Sorø Kommune steget i graderne i Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklima i Danmark. Det glæder borgmesteren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmarks tiende bedste erhvervsklima finder man i Sorø Kommune.

Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Industri (DI) har lavet.

Blandt andet når det kommer til at skaffe arbejdskraft, er Sorø Kommune dygtige, og her ligger de nummer tre af de 96 adspurgte kommuner i undersøgelsen.

Og det glæder borgmester i Sorø Kommune, Gert Jørgensen (K), at Sorø kan tilbyde erhvervslivet bedre og bedre vilkår.

- Det er utroligt dejligt, når det arbejde medarbejderne i kommunen og Sorø Erhverv laver bliver anerkendt. Det varmer utrolig meget. De gør en stor indsats, og det viser sig nu, siger han til TV ØST.

quote Især på jobcentret bliver der lavet et kæmpe stykke arbejde

Gert Jørgensen (K), borgmester i Sorø Kommune

God dialog

Ifølge borgmesteren skyldes Sorøs højdespring på 12 pladser på et år, at rammevilkårene for virksomheder i kommunen er gunstige.

- Vi kan også se, at vores investering i at nedsætte sagsbehandlingstider på både miljøsager og bygningsområdet har hjulpet meget, siger Gert Jørgensen og tilføjer:

- Vi forbedrer infrastrukturen, og vores veje er blevet bedre. Og så har vi en løbende og meget konstruktiv dialog med erhvervslivet i vores kommune.

Medarbejdere får ros

Og æren?

Den tilfalder medarbejderne i kommunen, lyder det fra borgmesteren.

- Det er dem, der skal have ros for det her. Især på jobcentret bliver der lavet et kæmpe stykke arbejde. Det glæder mig meget, siger han til TV ØST.

Sorø Kommune tager en førsteplads i to kategorier i DIs undersøgelse: Overordnet vurdering af erhvervsvenligheden og information og dialog med kommunen.