¨

Billigere afskedigelse skal give flere job

Foto: TV ØST

Regeringens vækstaftale med Venstre gør det billigere at afskedige ansatte. De slipper nu for at betale for de første dages ledighed.

Tømrermester Lars Mouritsen fra byggevirksomheden Kopp Sorø A/S i Sorø er sikker på, at han vil ansætte flere folk, når de tre såkaldte G-dage afskaffes ved korttidsansættelser, som det netop er aftalt i beskæftigelsesreformen, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Når man som hos os har mange små ordrer og ikke kan se langt ud i fremtiden, er det for dyrt at nyansætte, hvis man risikerer at skulle tage afsked med medarbejderen igen efter for eksempel tre-fire uger, siger Lars Mouritsen.

Lars Mouritsen er kun ked af, at G-dagene ikke afskaffes i ét hug men aftrappes over tre år. G-dagene betyder, at arbejdsgiverne skal betale de ledige understøttelse for de første 3 dages ledighed.

Vil have dagene fjernet

Arbejdsgiverorganisationen Dansk Håndværk, der organiserer mange mindre bygge- og anlægsvirksomheder, har arbejdet for en total afskaffelse af G-dagene.

- Det her er et skridt i den rigtige retning. Det får virksomhederne til at mande op også i mere usikre perioder, mener direktør Erik Møbius fra Dansk Håndværk.

Også installationsvirksomhedernes organisation, Tekniq, er glade for aftalen.

- Det giver rigtig god mening, at det er et element i en beskæftigelsesreform, fordi det vil være med til at åbne døre for de ledige, at de ikke bringer en stor omkostning med sig, siger underdirektør Tina Voldby.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App