Betjente anmeldes for politivold

En politijagt endte natten til mandag i grøften, og nu anmelder bilens ejer politiet for vold. Han er ifølge vidner blevet både slået og sparket af betjente, samt bidt af en politihund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 25-årige chauffør, der natten til mandag forsøgte at køre fra politiet, anmelder nu betjentene for vold. Da han og to kvindelige medpassagerer blev anholdt ved Dianalund, blev han både slået og sparket, samt bidt af en politihund, og det vil Jannick Knudsen ikke finde sig i.

- Jeg vil opnå lidt retfærdighed. Når vi andre gør noget dumt, så bliver vi også dømt for det, vi laver, så skal de også dømmes for det, siger han, der selv kan se frem til en dom for at have kørt rundt med en stjålet nummerplade på sin bil.

Kroppen gør stadig ondt, her næsten fire døgn efter anholdelsen, og ifølge skadestuerapporten fra Slagelse sygehus har Jannick Knudsen både en forstuvet hånd, et 8-10 centimeter bid i ballen, mærker efter flere slag og spark og måske varige problemer med kæben, som nu skal undersøges nærmere af tand- og kæbekirurger.

- Jeg kan ikke åbne munden særlig meget og bider skævt sammen efter, at jeg er blevet sparket, om det bliver 100 procent i orden igen, ved jeg ikke, siger Jannick Knudsen.

Hans fremstilling af anholdelsen bakkes op både af rapporten og af en kvindelig medpassager, der selv blev revet ud af bilen ved håret.

- Jeg synes, det var voldsomt. Han blev ramt over det det hele, det var bare slemt. De åbnede døren og gik fuldstændig amok på Jannick, selvom han sad med hænderne over hovedet og havde overgivet sig, siger hun, der ønsker at være anonym.

Den ene af de to kvindelige passagerer er dog klar til at vidne i sagen om politivold, hvis den ender med at skulle for retten.

Sydsjælland- og Lollandfalsters Politi ønsker ikke at udtale sig i den konkrete sag.