Av, min arm: 16-årige Emilie er vild med Matador

TV-serien er ikke bare god lørdagsunderholdning i bedste sendetid. Den er meget mere, hvis man spørger Emilie Krageskov fra Sorø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fleste danskere er ikke just begejstrede for genudsendelser i TV, men sådan er det ikke for Emilie Krageskov fra Sorø – i hvert fald når det er TV-serien Matador, der ruller over skærmen.  

Hun har set den folkekære TV-serie 18 gange på trods af, at hun blot er 16 år gammel.

quote Den har en meget stor rolle i mit liv, og jeg elsker at se den hver eneste gang.

Emilie Krageskov, Matador-fan

- Det er en perfekt måde at kombinere mine interesser for historie og skuespil. Jeg har set serien igen, igen og igen. Den har en meget stor rolle i mit liv, og jeg elsker at se den hver eneste gang, fortæller Emilie Krageskov.

Som 13-årig medvirkede teenageren fra Sorø i Børnenes Kvit og Dobbelt i kategorien Matador på DR, og hun gik derfra med sin Matador-ære i behold. Emilie Krageskov svarede korrekt på alle spørgsmålene, som i øvrigt blev stillet af skuespilleren Kirsten Olsen, der spiller Agnes Jensen i Matador.

Meget mere end en tv-serie

Matador, der følger livet i en fiktiv dansk provinsby fra 1929 til 1947, er god lørdagsunderholdning i bedste sendetid, men det er også meget mere, hvis man spørger Emilie Krageskov.

quote Hver gang jeg ser med, dukker der nye perspektiver og detaljer op

Emilie Krageskov, Matador-fan

- Første gang, jeg så serien, var jeg helt lille og kunne slet ikke se, at serien jo i virkeligheden handler om kvindefrigørelse. Det står klarere for mig nu, og hver gang jeg ser med, dukker der nye perspektiver og detaljer op, som jeg ikke har tænkt på før, siger hun og fortsætter:

- Det er et virkelig godt billede af, hvordan vores samfund var opbygget og fungerede tilbage i det forrige århundrede.  

Favoritten er en helt speciel stuepige  

Det er i år 40 år siden, at at TV-seerne for første gang kunne møde Oluf Larsen, Ingeborg Skjern eller Doktor Hansen, der har deres daglige gang i Algade i Korsbæk. Det er dog en helt fjerde karakter, der har en særlig plads hos Emilie Krageskov.

TV-serien Matador 

- Hun er en af de bedst eksempler på den tids kvindefrigørelse, siger Emilie Krageskov.

Agnes Jensen er navnet. Hun starter som tjenestepige hos familien Varnæs og ender med at blive en del af Mads Skjerns voksende imperium.

- Man kan ikke være andet end fan af Agnes Jensen. Hun går til Mads Skjern på en helt anden måde end de kedelige, mandlige forretningsfolk, som han normalt omgås.  Det modspil, hun giver, overrasker ham, og han kan se hendes store potentielle, siger Emilie Krageskov.

Og til spørgsmålet, om hun nogensinde bliver træt af tv-serien:

- Aldrig.