Ingredienser:
· 400 g svinekød i tern
· 2 gulerødder
· 1 porre eller 1 bdt. forårsløg
· 250 g champignons
· 1 ds. vandkastanjer
· 1 grøn eller rød chili
· 1-2 citrongræsstænger
· 1 lime
· 1 ds. kokosmælk
· 4 dl basmatiris
· Salt eller en god bouillon samt peber
· Forskellige etniske sovse fx østerssovs.
Fremgangsmetode:
- Skær alle grøntsagerne i små stykker, jo mere ensartede de er jo flottere ser tallerkenen ud til sidst.
- Start med at brune kødet.
- Tilsæt efterfølgende grøntsagerne til kødet, start med gulerødder, efterfulgt af porre, og champignoner, chili samt citrongræs. (citrongræs skal kun give smag, det skal ikke spises)
- Tilsæt vandkastanjer, presset limesaft og kokosmælk samt en god bouillon og lad retten simre indtil grønsagerne er møre. Dog må grønsagerne ikke koges ud!
- Hvis retten ønskes lidt tykkere kan den let jævnes med mel.
- Server retten med de kogte basmatiris og et lille drys revet limeskal. Spis eventuelt med spisepinde for hyggens skyld!