Asiatisk inspireret skinkegryde (18/2-11)

Mads Gudiksen får gode køkkenråd fra husholdningslærer Kim Petersen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ingredienser: 

·         400 g svinekød i tern

·         2 gulerødder

·         1 porre eller 1 bdt. forårsløg

·         250 g champignons

·         1 ds. vandkastanjer

·         1 grøn eller rød chili

·         1-2 citrongræsstænger

·         1 lime

·         1 ds. kokosmælk

·         4 dl basmatiris

·         Salt eller en god bouillon samt peber

·         Forskellige etniske sovse fx østerssovs.

 

Fremgangsmetode: 

  1. Skær alle grøntsagerne i små stykker, jo mere ensartede de er jo flottere ser tallerkenen ud til sidst.
  2. Start med at brune kødet.
  3. Tilsæt efterfølgende grøntsagerne til kødet, start med gulerødder, efterfulgt af porre, og champignoner, chili samt citrongræs. (citrongræs skal kun give smag, det skal ikke spises)
  4. Tilsæt vandkastanjer, presset limesaft og kokosmælk samt en god bouillon og lad retten simre indtil grønsagerne er møre. Dog må grønsagerne ikke koges ud!
  5. Hvis retten ønskes lidt tykkere kan den let jævnes med mel.
  6. Server retten med de kogte basmatiris og et lille drys revet limeskal. Spis eventuelt med spisepinde for hyggens skyld!


Nyhedsoverblik