¨

Ansat i guldsmed: Røver har sat spor, der aldrig forsvinder

06:30

Hver tirsdag sætter vi fokus på et aktuelt emne fra politiets verden. I aften fra en guldsmed i Sorø, der har haft flere indbrud.

Guldsmeden Fred. Jensen og Søn var i sidste uge udsat for et væbnet røveri. Ekspedienten er stadig meget rystet.

Ekspedient i guldsmeden Fred. Jensen og Søn Susanne Crone fik sig en slem overraskelse, da en mand med en pistol sidste tirsdag trådte ind ad døren.

- Det var rystende. Jeg havde tidligere gjort mig tanker om, hvordan jeg ville tackle det, hvis det her skulle ske, men jeg reagerede helt anderledes. Jeg blev meget bange, og min plan smuldrede, fortæller hun til TV ØST om oplevelsen.

Der var tre personer på arbejde, da røveren kom ind og truede sig til ure og smykker – heriblandt også butikkens ejer Bettina Troest. Og netop ejeren fremhæver Susanne Crone, når hun skal fortælle om oplevelsen.

- Heldigvis har jeg en chef, der er sej, og som tog over og passede på mig, siger hun.

Læs også Røver stukket af efter røveri hos guldsmed

Følelse forsvinder nok aldrig

Medarbejderne har haft mulighed for at tale med en krisepsykolog. Noget, som Susanne Crone har benyttet sig af.

- Og det fortsætter jeg med. Seks minutter med en røver er lang tid, og det har nok sat sig nogle spor, som aldrig rigtig forsvinder, fortæller hun til TV ØST.

Røveriet sidder stadig meget dybt i ekspedienten.

- Jeg kan mærke det, når der kommer en kunde ind, som måske ikke helt ligner en almindelig kunde, siger Susanne Crone.

Siden røveriet har flere personer i byen været forbi butikken for at give knus, blomster og chokolade til de chokerede medarbejdere. Og det er både Susanne Crone og ejer Bettina Troest meget taknemmelige for.

- Vi har virkelig gode kunder, siger sidstnævnte.

Læs også Mand ryger fire uger i fængsel for grove røverier i Sorø og Ringsted

Ikke første gang

Og det er nok en god ting. I hvert fald er butikken meget udsat, når det kommer til indbrud og røverier. Hele seks gange har personer forsøgt at røve butikken – tre gange som rambuktyveri. Og det gør, at ejeren ønsker sig nogle rambukpæle, der kan stå foran butikken og forhindre lignende forsøg i fremtiden.

- Men det er en dyr omkostning, som vores kommune ikke kan dække, fortæller Bettina Troest.

Butikken håber nu at kunne finde de penge, der skal til for at installere rambukpælene.

Siden røveriet i tirsdags har politiet fængslet en mistænkt, som er varetægtsfængslet frem til 23. december. Han er også sigtet for et tilsvarende røveri i Ringsted, hvor også endnu en mand er varetægtsfængslet for at være chauffør under røveriet

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App