Anklager: Det var et ualmindeligt bestialsk dobbeltdrab

En 23-årig mand blev dømt fængsel på livstid. Hans medtiltalte i sagen fik seks måneder for sin rolle. Læs advokaternes reaktioner på dommen her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en tilfreds anklager, som efter, dommen og straffen faldt i Retten i Næstved, kunne gøre status over livstidsdommen

- Jeg synes, det er det helt rigtige resultat, som nævningene kom frem til. Det var et ualmindeligt bestialsk dobbeltdrab, der blev udført. Det jeg har betegnet som en ren likvidering, og det tror jeg også var det, retten lagde vægt på, siger.

Anklageren mente, at den 20-årige, der var tiltalt for ildspåsættelse og usømmeligomgang med lig, skulle straffes med mindst tre års fængsel. Her mente retten dog, at seks måneder var tilstrækkeligt for hans medvirken.

- Der lægger retten vægt på, at han nok har medvirket til sagens opklaring. Man kan sige om ham, at han jo nok har været på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Forsvarernes reaktion

Anders Rohde har sagen igennem repræsenteret den 23-årige drabstiltalte. Den nu livstidsdømte har fra start nægtet sig skyldig i anklagerne mod ham. Han har i stedet forklaret, at det var en helt tredje person, der stod bad drabene på de to mænd.

Det mente retten dog var en utroværdig forklaring. Forsvareren og den dømte håber nu, at landsretten kommer til en anden konklusion, da de har anket sagen.

- Som den her sag står med den her skyldskendelse, som Retten i Næstved har afgjort, der er det min opfattelse, at den under alle omstændigheder er for høj. Men stadigvæk min klient nægter sig skyldig, siger han.

Advokat Henrik Stagetorn har i retten forsvaret den medtiltalte 20-årige, som blev idømt seks måneder for sin rolle i sagen. Han har siden sin anholdelse siddet varetægtsfængslet i omkring 10 måneder, så han var efter dommen en fri mand.

- Min klient er meget lettet over, at der nu er sat et foreløbigt punktum i sagen. Det har været enormt slidsomt for ham. Og i forhold til den strafpåstand som anklageren havde på tre års fængsel, så er det selvfølgelig også en lettelse for ham, at han nu kan afslutte sagen.

Det var den 50-årige Jan Lindskov og den 45-årige Søren Ertmann, der mistede livet i en grusgrav ved Sorø sidste år.