Afsnit 1: Udviklingen skal vendes

Hvordan vender man udviklingen i en idrætsforening, hvor medlemmerne falder fra? I november sender TV2 ØST hver fredag fra Ruds Vedby. Byens borgere og byens idrætsforening bliver hovedpersoner. Vi vil, i tæt samarbejde med DGI Vestsjælland, gøre foreningen til et samlingspunkt for hele byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ruds Vedby ligger i det vestlige hjørne af vores region. Nok tæller byen ikke mere end 1800 indbygger, men de seneste år er byen rent faktisk vokset, og et helt nyt kvarter er skudt op. I den lokale idrætsforening har de dog ikke mærket noget til befolkningstilvæksten. Tværtimod er mere én tredjedel af medlemmerne faldet fra siden år 2000.

Ruds Vedby Idrætsforening består af fire afdelinger: Fodbold, håndbold, gymnastik og badminton, men som det ser ud nu er det kun fodboldafdelingen, der bruger klubhuset, og foreningen kan ikke enes om, hvem der skal sørge for vedligehold af det fælles klubhus.

TV2 ØST vil i samarbejde med foreningen, gøre Ruds Vedby Idrætsforening til samlingspunkt for hele byen.

Klubhuset skal sættes i stand, og det skal være et sted som hele byen har lyst til at bruge.

I en spørgeskemaundersøgelse spørges byens borgere om, hvad der skal til, for at de igen melder sig ind i foreningen. Skal klubhuset omdannes til kulturhus og filmklub? Skal foreningen starte en danseskole, et karatehold eller et bordtennishold? Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Målet er at gøre Ruds Vedby Idrætsforening til hele byens forening, men for at nå det mål har vi brug for borgenes hjælp. Vi skal ikke bare have deres gode ideer, men vi skal også finde ud af, hvordan vi skaffer penge til at moderniserer klubhuset, og vi skal finde ud af, hvordan foreningen kan få nye frivillige, der vil yde en indsats.'