Ændring af lukkeloven blev en succes

I dag var de fleste af Sorøs butikker åbne, selvom det efter lukkelovens forstand er en helligdag. Det betød mange kunder, da der også var veteranbiltræf.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hos Lis Gundes tøjbutik på gågaden i Sorø, var der mere travlt end sædvandligt. I dag holdte butikkerne nemlig åbent, mens der blev afholdt "Klassisk Køredag", og det var selvom det var Grundlovsdag. Her mødte mere end 7000 mennesker op for at kigge på gamle veteranbiler.

Indtil i år har butikkerne ikke måtte holde åbent på netop denne dag, men i dag var en undtagelse.

- Vi jubler, det har været fantastisk indtil nu. Vi åbnede klokken 10, og vi har simpelthen haft sort af mennesker lige fra vi åbnede, siger Lis Gunde, der er indehaver af tøjbutikken med samme navn.

Sidste år var det ulovligt at have åbent på disse særlige dage. Det var der dog flere butikker der trodsede, og de endte med en politianmeldelse. Det fik borgmester i Sorø Kommune Gert Jørgsen (C) og Brian Mikkelsen (C) til at gå ind i sagen. Det har ført til, at lukkeloven blev ændret for to uger siden. Derfor er det nu tilladt for de sjællandske byer at holde åbent på disse særlige dage. 

Det mener Brian Mikkelsen er rigtig godt, da flere byer på Sjælland er udfordret i forhold til at tiltrække kunder. Derfor er han glad for, at loven er blevet vedtaget.

- Det startede i Sorø, og nu er det så blevet en lov, som nu gælder for alle de sjællandske byer. Det er da positivt, siger Brian Mikkelsen, der er erhvervsordfører for De Konservative.

I gågaden var de besøgende, da også positive overfor de åbne butikker.

- Jeg synes, det er en rigtig god ting, at de har fået lov til det. At de også ville det sidste år var også godt, men der fik de jo afslag, så jeg synes, det er rigtig godt, at der er blevet åbnet op for det i år, så de kan få bedre salg i byen, siger Jesper Coopersen.

I alt deltog mere en 600 veteranbilder i træffet.