84-årig samler 3.000 underskrifter for bedre cykelstier

Vejen mellem Stenlille og Dianalund er livsfarlig, mener 84-årige Kirsten Wattne, der cykler på strækningen to gange om ugen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To gange om ugen i sommerhalvåret cykler Kirsten Wattne fra sit hjem i Dianalund til gymnastik i Stenlille. Strækningen er stærkt trafikeret, og langs vejen er der blot en smal stribe, som cyklisterne kan køre inden for.

quote De store biler laver et ”sus”, når de kører forbi. Jeg ved, at der er nogen, der er kørt i grøften

Kirsten Wattne, Dianalund 

- Bilisterne tager slet ikke hensyn. De kører lige op af én, og de store biler laver et ”sus”, når de kører forbi. Jeg ved, at der er nogen, der er kørt i grøften, fortæller Kirsten Wattne.

Brugt vinteren på at samle underskrifter

Sammen med Stenlille cykelklub har Kirsten Wattne samlet knap 3.000 underskrifter ind for at få Sorø Kommune til at lave en cykelsti på strækningen. Hun har denne vinter været rundt på gader og stræder, besøgt butikker og arbejdspladser for at samle underskrifterne sammen til byrådspolitikerne. 

Bilisterne tager slet ikke hensyn. De kører lige op af én, fortæller Kirsten Wattne. 
Bilisterne tager slet ikke hensyn. De kører lige op af én, fortæller Kirsten Wattne. 

 - De kunne godt lave et stykke bredere asfalt eller en rigtig cykelsti, siger Kirsten Wattne

Kan du ikke køre udenom og tage nogen af de små veje?

Jo, jo – det kan jo blive nødvendigt. Men det er meget længere, og der er bakker, og der vil stadig være trafik, siger hun.

Fik overrakt underskrifterne

I dag mødtes cyklisterne i Stenlille cykelklub og Kirsten Wattne så på Sorø Landevej for at cykle til Stenlille Kulturhus, hvor Sorø Kommunes borgmester, Gert Jørgensen (K) modtog dem i en stor kuvert. 

- Det glæder mig hver gang lokalsamfundet kommer med nogle gode ideer til, hvordan vi kan gøre det endnu mere attraktivt at bo i byer som Stenlille og Dianalund, sagde Gert Jørgensen, da han modtog underskrifterne. 

Der er flere cykelstier i budgetterne allerede. Næste etape er fra Dianalund til Stenlille, men først i 2023-25, fortæller Gert Jørgesen. 
Der er flere cykelstier i budgetterne allerede. Næste etape er fra Dianalund til Stenlille, men først i 2023-25, fortæller Gert Jørgesen.  Foto: Jesper Truelsen - TV ØST

Men der er ikke en cykelsti på trapperne?

- Jo, vi har lavet en cykelsti-plan, hvor vi har startet med at binde Sorø og Dianalund sammen, og der er flere cykelstier i budgetterne allerede. Næste etape er faktisk fra Dianalund til Stenlille.

Kirsten Wattne, som står i spidsen for det her, håber, at hun når at få glæde af en cykelsti i hendes tid på cykel, sker det?

- Det håber jeg, hun er jo sund og rask og en frisk dame. Men vi nok fremme ved 2023-25, før vores økonomi hænger sammen til, at vi kan få den lavet, sagde Gert Jørgensen på mødet.