3F: Frivillige skal ikke vedligeholde

Lokalforeningen i Fjenneslev er endt midt i en strid mellem Sorø Kommune og fagforeningen 3F. Foreningen vil vedligeholde byens vej-heller, men 3F er imod det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lokalforeningen i Fjenneslev vil gerne passe de blomster og træer, som er plantet i de nye vej-heller på Ringstedvej.

- Vi mener, at det gør, at byen bliver meget kønnere at se på og køre igennem, siger John Nielsen, som er formand for Alsted-Fjenneslev Lokalforening.

Det er bare ikke i orden, mener 3F, som frygter, at det er begyndelsen på en udvikling, hvor frivillige tager arbejde fra fagforeningens medlemmer.

- De frivillige tager det arbejde, som vi har almindelige lønmodtagere til at lave i dag. Vores medlemmer udfører de job, som de frivillige nu vil til at tage, siger Jane Møller, som er formand for 3F Slagelse.

Det er Teknik og Miljøudvalget i Sorø Kommune, som har besluttet, at de frivillige skal passe hellerne som en forsøgsordning. Formanden for udvalget afviser kritikken fra 3F.

- Vi vil ikke have den slags arbejde i Vej og Park fremadrettet. Det har vi ikke ressourcer til at have. Hvis borgerne ikke ville hjælpe, ville vi smide sten i hellerne, og så ville vedligeholdelsesarbejdet slet ikke være der, siger Linda Nielsen (SF).

I første omgang skal lokalforeningen passe hellerne frem til nytår.