23-årig mand får livstid for dobbeltdrab i grusgrav

I dag faldt der dom i ankesagen om dobbeltdrabet i en grusgrav nord for Sorø sidste år. Den 23-årige mand får livstid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag ved middagstid faldt der dom i ankesagen om dobbeltdrabet i Sorø sidste år, hvor den 23-årige Asbjørn Hellingsø Haferbier atter er blevet kendt skyldig.

Den 23-årige mand, som tirsdag blev kendt skyldig for dobbeltdrab, straffes med livstid, ligesom byretten den 8. juli dømte ham til. Det blev afgjort af et nævningeting i Østre Landsret.

- Der lægges vægt på, at drabene havde karakter af likvideringer, sagde retsformand Anne Birgitte Fisker ifølge ritzau under domsafsigelsen.

Lagde ligene ind i en sølvgrå Mercedes

Drabene fandt sted den 12. september sidste år, hvor den 23-årige Asbjørn Hellingsø Haferbier fra Slagelse slog 50-årige Jan Lindskov og 45-årige Søren Ertmann ihjel. 

quote Det var jo ikke det resultat, vi havde håbet på, så det er vi selvfølgelig skuffede over

Mads Kramme, forsvarsadvokat 

Han er ved retten kendt skyldig i at have skudt de to mænd med seks skud i nakken, ryggen og halsen i en grusgrav ved Køreteknisk Anlæg nord for Sorø. Herefter valgte han at lægge ligene ind i en sølvgrå Mercedes, som blev sat i brand. 

Den 23-årige nægter sig skyldig i drabene, men tilstår usømmelig omgang med lig samt at have sat ild til bilen. Der blev dog fundet krudtrester på hans hånd og hans tøj, ligesom hans DNA blev fundet på gerningsvåbnet. 

Forsvarer skuffet

Mandens forsvarsadvokat Mads Kramme er skuffet over straffen.

- Det var jo ikke det resultat, vi havde håbet på, så det er vi selvfølgelig skuffede over, siger Mads Kramme til TV ØST og tilføjer: 

- Men nu er det, som det er, og det må vi tage til efterretning. I min procedure lagde jeg op til, at der blev fastsat en straf kortere end livstid i størrelsesordenen 14-16 år.