21-årigt gymnast håber på en plads på verdensholdet

21-årige Christian Mouritsen håber på en plads på DGI's verdenshold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kræver koncentration, dedikation og en god portion muskelmasse at blive ligeså dygtig som Christian Mouritsen.

Sorø-gymnasten er nemlig den eneste herregymnast fra vores region, som er gået videre i konkurrencen om at komme med på DGIs' Verdenshold. 

- Verdensholdet rummer alt, hvad jeg kunne tænke mig at lave. Det rummer gymnastik, rejser med gymnastikken, hård træning, spændende kulturmøder, at motivere børn og unge til at dyrke idræt. Det er helt klart de værdier, jeg rigtig godt kunne tænke mig at rejse med, siger Christian Mouritsen til TV ØST. 

Fredag klokken 11.45 får han svar på, om han er en af de 28 udvalgte, der kommer på DGI's verdenshold. 

- Jeg kommer til at stå tidligt op, og så kommer jeg til at reloade indbakken på min mail en milliard gange, og når mailen tikker ind, så får jeg nok endnu mere svedige hænder, end jeg har lige nu. Og det er bare fordi, jeg taler om det, siger Christian Mouritsen.

De 28 bedste gymnaster

Sidste weekend kæmpede 40 mandlige gymnaster om at blive blandt de 14 herregymnaster, der fredag får at vide, om de går videre i konkurrencen. 

DGI's verdenshold rejser rundt i hele verden for at vise, hvad Danmark kan byde på inden for opvisningsgymnastik. 

- Hvis jeg ikke kommer med, så har jeg hvert fald fået en kæmpe portion motivation for at blive ved. Jeg har hvert fald fået en bekræftigelse i, at det jeg gør, er det rigtige, siger Christian Mouritsen.