¨

17-årig viet af imam

Foto: TV ØST

En mor fra Dianalund har forgæves forsøgt at råbe myndighederne op for at stoppe sin kun 17-årige datter i at blive muslimsk viet. Men der var intet hjælp at hente.

Majse Hansen er havnet i sit livs værste mareridt.

- Det er jo svært at komme ud af sådan nogle ægteskaber, siger Majse Hansen.

Hendes datter bor til hverdag på et opholdssted på Fyn, og derfor slog hun alarm til socialforvaltningen, den sociale døgnvagt og politiet. Men ingen af dem greb ind for at forhindre vielsen. Det fortæller Berlingske, der har undersøgt sagen.

- Det er et råddent system. Det var min første tanke, siger Majse Hansen.

En muslimsk vielse er dog ikke juridisk gældende, men i Danmark er det ulovligt at indgå et ægteskab, når man er under 18 år, hvis man ikke har fået tilladelse af sine forældre.

- Da Regeringen ikke går ind eller nogle andre går ind og siger, det her kan vi ikke have i vores land, så ved jeg ikke, hvor vi er henne, siger Majse Hansen.

Men en imam valgte alligevel at vie den 21-årige og den kun 17-årige pige. Sagen er langt fra enestående. Ifølge Berlingske dukker der hele tiden dukker nye eksempler op om umyndige danske piger, der bliver muslimsk viet. Den udvikling forarger formanden for Børnerådet.

- Der jo en grund til, at vi skal være 18 år, når vi gifter os i Danmark. Der en bekymrende udvikling, siger Lisbeth Zornig Andersen.

Hun kræver nu kommunerne på banen.

-Fra nu skal vi informere de unge og forældrebe om konsekvensen, når og hvis de vil bryde ud af de her ægteskaber, siger formanden.

01:39 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App