16-årig epileptiker donerer penge til Filadelfia Epilepsihospital

Maria Emilia Rasmussen ville gerne takke for god behandling på Filadelfia i Dianalund. Derfor har hun arrangeret et ridestævne for at rejse penge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den røde løber var i dag rullet ud på Filadelfia Epilepsihospital i Dianalund.

Her var der nemlig en helt særlig overrækkelse.

16-årige Maria Emilia Rasmussen donerede således overskuddet fra et ridestævne til hospitalets børneafdeling.

quote Jeg er helt mundlam – jeg har jo simpelthen bare så glad for, at jeg har fået den hjælp, som jeg har fået her på Filadelfia

Maria Emilia Rasmussen, epileptiker

Ville takke for ophold

Maria Emilia Rasmussen fik epilepsi som 12-årig, og blev derfor indlagt på Filadelfia.

I dag er hun dog angrebsfri og går kun til kontrolbesøg på epilepsihospitalet. Hun har været glad for behandlingen på Filadelfia og mente, at det var tid til at gøre noget særligt for at takke stedet.

Hun besluttede sig for at udnytte sin store interesse for heste, og derfor arrangerede hun sammen med venner og familie et ridestævne, hvor overskuddet skulle gå til epilepsihospitalet. 

Check med rosetter

Således kunne hun i dag overlevere en hjemmelavet gavecheck prydet med rosetter.

12.688,50 kroner stod der med store bogstaver. Det er det beløb, det er lykkedes den unge pige at samle sammen til børneafdelingen.

Under overrækkelsen var Maria Emilia Rasmussen tydeligvis berørt.

- Det er fantastisk at se så mange, der er kommet og står her og klapper af det her fantastiske resultat. Jeg havde slet ikke troet det. Jeg er helt mundlam – jeg har jo simpelthen bare så glad for, at jeg har fået den hjælp, som jeg har fået her på Filadelfia, og jeg håber, at I kan bruge det til at få nogle gode omgivelser, sagde hun.