16-årig døde af MDMA - det ryster hans hjemby

De ældste elever på Holbergskolen i Dianalund var i dag samlet, fordi kommunens SSP-konsulent havde et klart budskab til dem: Hjælp hinanden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

16-årige Marcus Christensens død har naturligt fyldt meget i den lille by Dianalund.

- Man bliver selvfølgelig meget rystet, og det ryster selvfølgelig lokalsamfundet. Det kan man godt mærke, siger Smila Nygaard Pedersen fra 9. klasse på Holbergskolen.

quote Man bliver selvfølgelig meget rystet, og det ryster selvfølgelig lokalsamfundet. Det kan man godt mærke

Smila Nygaard Pedersen, elev i 9. klasse på Holbergskolen, Dianalund

Der har været mindeoptog for Marcus Christensen i løbet af ugen, og borgere har samlet sig på Facebook for at forhindre unges brug af stoffer.

Det er også for at forhindre, at noget lignende sker igen, at skolelederen har taget initiativ til at fremrykke arrangementet.

 
  Foto: Lars Andersen - TV ØST

- Det er for at få en mulighed for at få sat nogle ord på. Faren til den her dreng opfordrer jo også andre forældre til at gå i dialog, siger skoleleder Jakob Storm.

SSP-konsulent: - Hvis man holder det hemmeligt, kan det være for sent

På Holbergskolen i Dianalund har de hele ugen haft fokus på at tale med eleverne om sagen. SSP-konsulenten til dagens arrangement opfordrer også eleverne til at tale med hinanden.

- Hvis man holder det hemmeligt, kommer hjælpen ikke frem før, det er for sent. Og så står vi, som vi står nu, siger Rikke Thernø.

Det gælder om at gøre noget ved det, hvis man som klassekammerat lægger mærke til, at noget har forandret sig.

quote Jeg fik en rimelig klar forestilling om, hvad hun mente med, at man skal gå til forældrene eller til en lærer eller en SSP-medarbejder

Alexander Hansen, elev i 8.klasse på Holbergskolen, Dianalund

- Det kan være, at de er begyndt at have nogle andre venner, hvor man er begyndt at blive lidt bekymret. At de begynder at drikke for meget alkohol, eller de har fortalt, at de måske er begyndt at eksperimentere med hash. Så er det vigtigt, at man fortæller det til en voksen, så man kan få den hjælp, man har brug for, siger SSP-konsulent Rikke Thernø, der også kom ind på, at stoffer ikke er særligt udbredte i Dianalund sammenlignet med andre steder.

Møde i Dianalund MDMA
Læs også
Initiativtager i Dianalund: - Vi kan ikke jage stofferne væk med fakler og høtyve
Møde i Dianalund MDMA
Læs også
Initiativtager i Dianalund: - Vi kan ikke jage stofferne væk med fakler og høtyve

- Jeg synes, hun har ret i, at der ikke er så meget med stoffer her i byen. Det er ikke normalt. Men jeg synes, det er et fint budskab, at man bare skal sige det, siger Smila Nygaard Andersen fra 9. klasse.

8. klasses elev - Jeg ved ikke, hvor mange, der tager det til sig

En af de andre fremmødte til dagens møde er Alexander Hansen fra 8. klasse.

- Jeg fik en rimelig klar forestilling om, hvad hun mente med, at man skal gå til forældrene eller til en lærer eller en SSP-medarbejder, siger han.

 
  Foto: Lars Andersen - TV ØST

Nyhedsoverblik