13.000 rotter aflivet i Sorø

Sorø Kommune har fundet et effektivt middel mod rotter, og det har indtil videre kostet 13.000 af dem livet. Nu bliver der kastet flere penge ind i rottekampen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere end 13.000 rotter er aflivet med højteknologiske rottefælder i kloakkerne i Sorø Kommune inden for det seneste 2 år, og nu investerer Sorø Forsyning i flere af de miljærigtige fælder, så de i alt råder over 129 styk.

- Resultaterne taler sit tydelige sprog. Wisetrap fælderne er langt mere effektive end gift, og det betyder, at vi kan rydde store områder for rotter i forbindelse med renovering og separatkloakering. Det betyder samtidig, at Sorø Kommune, som står for rottebekæmpelsen på de private matrikler, sparer markant på forbruget af gift i kloakkerne og ressourcerne til det, forklarer Leif Hemmingsen, projektleder hos Sorø Forsyning i en pressemeddelelse.

Offentlige bygninger skal sikres

Med den nye rottebekendtgørelse, der er trådt i kraft for nylig, indføres en række nye bestemmelser, der skal sikre en langt mere effektiv forebyggelse og bekæmpelse af rotter end tidligere. Blandt andet lægges der op til en intensiveret bekæmpelse og sikring i kloakkerne ved skoler, plejehjem, hospitaler og daginstitutioner.

- Med de teknologiske fælder har vi blandt andet mulighed for sammen med Sorø Kommune at måle rottetrykket ind mod de offentlige bygninger. Vi kan beskytte bygninger mod indtrængende rotter og herefter udrydde rotterne i kloaknettet under ejendommene, forklarer Leif Hemmingsen.