ZBC i Slagelse vil styrke skole og erhvervsliv med nyt samarbejde

ZBC i Slagelse indgår nyt samarbejde med Copenhagen Business School. Det skal styrke både erhvervslivet i kommunen samt kulturen på skolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag bliver der fyldt blæk i pennene i Slagelse.

For handelsgymnasiet ZBC i Slagelse indgår en samarbejdsaftale med Copenhagen Business School (CBS).

Og det er en særlig grund til, hvis man spørger rektor på ZBC Slagelse, Niels-Erik Hybholt. Det vil nemlig styrke overgangen fra gymnasium til de videregående uddannelser.

- Vi vil gerne styrke den røde tråd gennem uddannelsessystemet – fra grundskolen til ungdomsuddannelser til videregående uddannelser. Og det vi så gør særligt med det her er, at vi får erhvervslivet med, så vi både har en rød tråd gennem uddannelsessystemet, men også gennem erhvervslivet her i Slagelse, siger han.

quote Det er sådan en aftale, et samarbejde, som har rigtig store perspektiver for CBS, for skolen her, for erhvervslivet, for Slagelse Kommune

Niels-Erik Hybholt, rektor på ZBC Slagelse

- Så det er sådan en aftale, et samarbejde, som har rigtig store perspektiver for CBS, for skolen her, for erhvervslivet, for Slagelse Kommune.

Win-win-situation

Hvordan vil det styrke erhvervslivet i Slagelse?

- Det vil det, fordi de studerende, man har på CBS, vil få mulighed for at besøge erhvervslivet i Slagelse. De vil få mulighed for praktikophold, og de vil få mulighed for at pege på udviklingsmuligheder, som man måske ikke lige ser i en lille eller mellemstor virksomhed i Slagelse. Og på den måde kan man også have mulighed for at skabe et job og vækst. Og det vil være en win-win-situation, siger Niels-Erik Hybholt.

ZBC er i gang med at lave aftaler med erhvervslivet i Slagelse om praktikpladser, lyder det fra rektoren. 

Smittet af en god kultur

Det nye samarbejde handler også om andet end erhvervslivet i Slagelse.

Ifølge Niels-Erik Hybholt drejer det sig også om kulturen på skolen.  

- På CBS sidder de studerende og tager hånd om egen læring. Kan vi blive befrugtet af den kultur, tager hånd om egen læring, så er vi nået et langt stykke. Så samarbejdet handler også om at lade sig befrugte af den gode kultur, man har på en videregående uddannelse, siger Niels-Erik Hybholt.

Samarbejdet bliver underskrevet i dag, hvor både direktøren for Slagelse Erhvervscenter og Slagelses borgmester vil være til stede.