Willads fra Kirke Stillinge jagter en drengedrøm - vil være professionel fodboldspiller

Willads Delvin flyttede i en ung alder langt væk hjemmefra for at forfølge sin drøm om at blive professionel fodboldspiller.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange drenge og piger har gennem årene snøret støvlerne og drømt om at drible ud foran tusindvis af mennesker på lægterne som professionel fodboldspiller.

Det gjorde Willads Delvin også, da han for første gang trillede bold i hjembyen Kirke Stillinge på Vestsjælland.

- Det med at se de store spillere på fjernsynet, synes jeg så mega sjovt ud. Og så tænkte jeg, at det også var noget, jeg ville forfølge, husker han.

For langt de fleste bliver det ved drømmen, for nåleøjet er næsten ikke til at få øje på, så småt er det. Men 19-årige Willads Delvin er i dag tættere på, end de fleste nogensinde kommer. Det har dog krævet en hvis omstillingsparathed af vestsjællænderen.

I første omgang tog til en større klub i Slagelse, og senere tog han til Holbæk, hvor hans far bor, for både at spille i klubben Holbæk B&I og samtidigt gå på Holbæk Sportsakademi.

Artiklen fortsætter under billedet.

Willads Delvin spillede som helt ung fodbold i Slagelse.
Willads Delvin spillede som helt ung fodbold i Slagelse. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Og herfra tog drengedrømmen for alvor fart for Willads Delvin, da hans træner kaldte ham ind på sit kontor.

- Lyngby (boldklub, red.) havde så sendt en mail om, at de gerne ville have mig ind til noget træning, og så var det jo bare ind og vise, hvad man duede til, fortæller han.

Tydelig forskel

Willads Delvin var ikke i tvivl om, at han måtte prøve sig af på en større adresse, hvis han virkelig ville forfølge fodbolddrømmen. Og den mulighed fandt han hos Lyngby Boldklub, der normalt figurerer i enten landets bedste eller næstbedste række og som har udviklet flere store fodboldspillere.

- Man kan tydeligt mærke forskellen på størrelsen i forhold til i Holbæk og Slagelse. Alle de ting og ressourcer, de kan stille til rådighed for os spillere, er noget andet, end jeg lige var vant til, siger han.

I starten trænede han med et par gange om ugen på klubbens ungdomshold. Turen gik med bus og tog og krævede meget tid af den unge fodboldspiller. Det gik blandt andet udover tiden med familien – noget hans far bed mærke i.

- Jeg blev da stolt af, at han ville det så meget, at han tog den tur selv, så det var fedt at se. Men det var også meget tid, så vi fik mindre tid med hinanden. Men jeg prøvede at snyde mig til at køre ham en gang imellem, lyder fra Thomas Delvin.

Artiklen fortsætter under billedet.

Willads Delvins far, Thomas Delvin, måtte vænne sig til at se mindre til sin søn, da han flyttede til Lyngby for at spille fodbold.
Willads Delvins far, Thomas Delvin, måtte vænne sig til at se mindre til sin søn, da han flyttede til Lyngby for at spille fodbold. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Men Thomas Delvin måtte hurtigt vænne sig til at se mindre til sin søn. Kun lige fyldt 17 år rykkede Willads Delvin ind på et kollegieværelse i Lyngby – langt væk fra både Kirke Stillinge og Holbæk.

- Når du forfølger din drøm, er nogle muligheder bare udelukket. Muligheden for, at jeg kunne spille i min baghave, var der ikke. Så jeg blev nødt til at tage herind i jagten på at blive professionel fodboldspiller, siger Willads Delvin.

Flere bolde i luften

Da Willads Delvin startede med at spille fodbold i Lyngby var det blot et par gange om ugen som ungdomsspiller, men i efteråret er han begyndt at træne med Superligatruppen 4-5 gange om ugen.

quote Der er meget at se til, og man går glip af rigtigt meget undervisning, som nok er det største problem ved det

Willads Delvin, fodboldspiller, Lyngby Boldklub

Og det kan være hårdt, når han ved siden af fodbolddrømmen jonglerer med karakterer og fraværsprocenter i 3.g på et gymnasium i Lyngby.

- Der er meget at se til, og man går glip af rigtigt meget undervisning, som nok er det største problem ved det. Mine forældre synes, det er en god idé, og så længe jeg kan fuldføre det, er der ikke nogen grund til ikke at gøre det, da det giver muligheder efter karrieren, siger Willads Delvin.

Artiklen fortsætter under billedet.

Willads Delvin går i 3.g, samtidigt med han spiller fodbold 4-5 gange om ugen.
Willads Delvin går i 3.g, samtidigt med han spiller fodbold 4-5 gange om ugen. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Hans holdkammerat Magnus Warming kender også til det med at rejse langt for at forfølge drømmen. Han er oprindeligt Nykøbing Falster, mens om bare 15-årig tog han til den københavnske vestegn for at spille i Brøndby IF, hvor han boede på den lokale efterskole.

- Det er en del anderledes. Det handler meget om, at man selv skal tage initiativ til en masse ting. For det er ikke hele tiden, nogen fortæller dig det. Så du bliver nødt til at sætte dig nogle mål for dagen, fortæller falstringen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Magnus Warming kommer oprindeligt fra Nykøbing Falster, men allerede som 15-årig tog han til Brøndby IF for at spille.
Magnus Warming kommer oprindeligt fra Nykøbing Falster, men allerede som 15-årig tog han til Brøndby IF for at spille. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Debut

En fredag aften i oktober skete så det, Willads Delvin havde ventet på, siden han for første gang trillede bold på de vestsjællandske græsbaner. 

quote Det var surrealistisk, lige da jeg kom ind

Willads Delvin, fodboldspiller, Lyngby Boldklub

I en kamp mod OB (Odense Boldklub) blev han skiftet ind foran jublende hjemmebanefans i en kamp i landets bedste fodboldrække.

- Det var surrealistisk, lige da jeg kom ind. Det der med at man træder ind på banen i den bedste liga i Danmark foran nogle fantastiske fans, det er jo en kæmpe oplevelse, lyder det ydmygt fra Willads Delvin.

Siden da har han fået flere indhop i Superligaen for Lyngby Boldklub. Han håber, der kommer mange flere af de oplevelser, og derfra rækker drømmene endnu længere.

- Mit topmål er en dag at komme til udlandet og spille fodbold og gerne i en af de fem bedste ligaer. Det er nok det ypperste mål, og så ville jeg sætte mig et mål for at nå endnu længere. Men det er det, jeg allerhelst vil, konstaterer Willads Delvin.

Hans nuværende ungdomskontrakt med Lyngby Boldklub udløber til sommer. Derefter skal han underskrive en professionel fuldtidskontrakt med enten Lyngby Boldklub eller eventuelt en anden klub.