¨

Vrede over Paludan - nu er tre unge blevet dømt for stenkast

00:34

Video: Frederik Lind - Lind foto

To drenge og en mand kastede sten og fyrværkeri mod politiet under en demonstration i Korsør i maj. Nu er de blevet dømt ved Retten i Næstved.

To drenge på 15 og 16 år og en 20-årig mand er torsdag ved Retten i Næstved blevet fundet skyldig i at have overfaldet flere betjente under en demonstration med Stram Kurs-politikeren Rasmus Paludan i maj i Korsør. 

De dømte kastede blandt andet sten mod betjente, som ramte dem på hjelme og lår, samt flasker og tændt fyrværkeri. De opildnede derudover andre til at gøre det samme og forsøgte også at trænge ind på den indhegnede demonstrationsplads, mens de truede og råbte skældsord rettet mod Rasmus Paludan.

Den 20-årige mand er blevet idømt ni måneders ubetinget fængsel og bliver samtidig udvist af Danmark med et indrejseforbund i seks år. 

Den 16-årige er blevet idømt seks måneders fængsel i en såkaldt kombinationsdom og skal afsone en del af straffen i fængslet. Endelig har den yngste af drengene fået en betinget dom på seks måneders fængsel. 

Den 20-årige og den 16-årige har anket afgørelsen til landsretten, mens den 15-årige udbad sig betænkningstid.

Anklager er tilfreds

Anklager Taruh Sekeroglu udtrykker tilfredshed med dommen.

- De er blevet dømt efter anklageskriftet, så jeg er tilfreds med dommene, siger han til TV2 ØST.

Ifølge Taruh Sekeroglu lagde domsmandsretten i dens afgørelse vægt på dét, at politiet var målgruppen for kasteriet.

- Retten fandt, at det er en alvorlig forbrydelse, at kaste en række ting mod politiet i forbindelse med en demonstration.

De to drenge skal derudover også have deres sag for Ungdomskriminalitetsnævnet.

Ny sag skal for retten

Rasmus Paludan holdt i alt to demonstrationer på Motalavej i weekenden den 16.-17.maj.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har tidligere oplyst til TV2 ØST, at der er rejst 47 sigtelser fordelt ud på flere personer. Sigtelserne drejer sig om vold mod polititjenestemænd, fornærmelig tale, trusler på livet samt overtrædelse af maskeringsforbuddet, våbenloven, fyrværkeriloven og ordensbekendtgørelsen.

Ifølge Retten i Næstved er der den 13. oktober berammet et nyt retsmøde om vold mod politiet i forbindelse med demonstrationen den 16. maj.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App