Volleykvinder overlevede seks matchbolde og snuppede sejren

Volleyklubben Vestsjællands kvinder var ude i en nervepirrende afslutning, før de kunne trække sejren hjem efter hele seks matchbolde imod sig.

Korsørhallen lagde torsdag aften gulv til en vaskeægte gyser i damernes 1. division i volleyball. Efter er forfærdelig start af VK Vestsjælland, der resulterede i klø i de første to sæt, rejste VKV'erne sig på imponerende vis og endte med at hive en smal sejr hjem. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

VKV kendte modstanderne fra Gentofte, fordi de for en måned siden vandt over dem i pokalturneringen.  Her blev det til en tæt 3-1 sejr til VKV, så hjemmeholdet havde før kampen troen på, at de kunne gentage sejren og få nogle points på kontoen. Også selv om det var et noget forstærket Gentofte hold, der var på besøg.

Alt for mange fejl

1. sæt begyndte imidlertid helt håbløst for VKV, hvor Gentofte fra start lagde tryk på til 3-10. Selv om VKV kom lidt i gang og reducerede til 13-15 efter en god servestime på fem af Katrine Lundberg, blev der lavet alt for mange personlige fejl, og derfor kunne Gentofte uden de store problemer vinde sættet med 21-25.

Efter en sådan start prøvede VKVs træner Kim Buchwald at ændre på holdets spil med et par udskiftninger, men lige lidt hjalp det. VKV kom igen hurtigt bagud, denne gang med 2-7 og senere 7-16. Michelle Steffensen sørgede med nogle gode server for at reducere til 12-16. Desværre svingede momentum igen over hos Gentofte, som spillede frisk til med stort tryk fra kanten, og de vandt sættet 15-25.

Fandt opstilling er virkede

Der var ikke meget at glæde sig over for Kim Buchwald. Når han ikke vandrede hvileløst rundt på sidelinjen, sad han tungt i den behagelige sofa, som klubbens nye sponsor Sofakompagniet har stillet til rådighed som udskiftningsbænk. I pausen mellem 2. og 3. sæt hev Kim Buchwald sig selv og holdet op – ikke bare af sofaen, men også af det spillemæssige dynd, de var i de to første sæt.

Fra 3. sæts start, så det ud som om, træneren havde fundet en opstilling, der virkede. Det var pludselig VKV, der lagde modstanderne under pres og pressede dem til at lave fejl. Via føringer på 9-5 og 19-12 blev sættet vundet med sikre 25-14. Den unge spilfordeler Sabina Adilovic var kommet på banen fra sættets start, og hendes rolige stil og gode hævninger havde en positiv virkning på holdet.

Hvor VKV havde været ovenpå i 3. sæt blev 4. sæt helt lige. VKV skulle vinde for at blive i kampen, og længe førte holdet også med 2-3 points, men mod slutningen af sættet kom Gentofte med en fin slutspurt og bragte sig foran 24-23. Derfra havde Gentofte den ene matchbold efter den anden, men hver gang lykkedes det VKV at afværge nederlaget. Spillet blev meget nervøst, men VKV havde de bedste nerver og vandt sættet 32-30.

Hjemmepublikum hjalp

Gentofte lagde stærkt ud i 5. sæt og bragte sig hurtigt foran 0-4. Det tvang VKV til en timeout, som heldigvis fremtvang en servefejl fra Gentofte og efterfølgende en god servestime fra Chelsea Ingabire til 4-4. Spillet var fra begge sider fortsat meget nervøst, og der blev i perioder spillet med meget lille risiko. Gentofte kom stærkest ind i den afgørende fase af sættet, da de bragte sig foran 6-8 ved sidebytte og holdt føringen til 8-10.

Men den stærke opbakning i Korsørhallen var uden tvivl medvirkende til, at VKV fortsat havde troen på det, og publikum heppede taktfast holdet frem til deres første føring i sættet på 11-10. VKV holdt føringen sættet ud og kunne lave det afgørende point til 15-12 på en blokade af Freja Madsen. Jublen var naturligvis stor fra publikum og spillere, da det lykkedes hjemmeholdet at komme tilbage og vinde kampen efter at have været bagud 2-0 i sæt og have haft hele seks matchbolde mod sig i 4. sæt.

Vigtig sejr

Efter kampen var det en træt, men glad træner, der udtalte:

- Som ventet spillede Gentofte væsentlig bedre end sidste kamp, og det havde vi svært ved at finde modsvar til i starten. Deres store profiler på kanterne får vi ikke for alvor gjort noget ved, men vi arbejder os alligevel stille og roligt ind i kampen. Vi tror på det hele vejen igennem og ved, at vi altid kan komme igen. Vores styrke i kampen er, at vi kan angribe hele vejen rundt, hvilket understreges af, at alle angribere vinder mindst et angrebspoint i 5. sæt. Denne sejr kan vise sig at blive meget vigtig, når hele sæsonen skal gøres op i april måned. Derfor er vi selvfølgelig meget glade for sejren nu.

Allerede søndag den 22. november klokken 14.00 spiller damerne igen i Korsørhallen mod Bedsted, som ligger i toppen af 1. division.