Volleyklub modtog fornem pris

Lørdag aften blev Volleyklubben Vestsjælland kåret med årets initiativpris 2015.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Volleyklubben Vestsjælland modtog lørdag aften årets initiativpris 2015.

Overrækkelsen foregik til Dansk Volleyball Galla 2015 i Frederiksberghallerne, hvor vicepræsident Jørgen Bentzen foran et feststemt publikum kunne offentliggøre den gode nyhed.

Projekt for flygtningebørn

Volleyklubben fik prisen, fordi den tog initiativ til at starte et volleyprojekt op for syriske flygtningebørn i alderen fra seks år og opefter.

Alle børnene går til dag i modtagerklasse på Antvorskov skole. I samarbejde med DIF get2sport og HEL FRITID i Slagelse Kommune har klubbens frivillige træner Rolf Meegdes været på besøg i klassen i et forløb på flere uger. Sidenhen har klubben sørget for rejsekort til de mange flygtningebørn, og derudover har Rolf Meegdes hentet og bragt børnene til og fra træning i bybusserne, så børnene nu selv ved, hvilken bus de skal tage.

Lærer at tale dansk

Ifølge Rolf Meegdes er det dog ikke kun volleyball, som børnene får kendskab til som følge af projektet.

- Børnene lærer også at tælle på dansk, og langsomt, men sikkert lærer de også, hvordan foreningslivet i Danmark er bygget op. Det er klart, at vi ikke fra første dag begynder at fortælle børnene, at vi har et forpligtende fællesskab i volleyklubben, og at vores klub bygger på demokratiske værdier. Men det er helt sikkert noget, som vi kommer til at lege ind i børnene – præcis som vi også gør det med danske børn. Lige nu arbejder vi på at lære at tælle på dansk, og det går rigtig godt, fortæller Rolf Meegdes.

Stolt på klubbens vegne

Volleyklubben Vestsjælland havde til dagens festlige begivenhed sendt tre repræsentanter til prisoverrækkelsen. En af dem var Flemming Christensen, som i den grad var glad for prisen. 

- Det var meget tydeligt, hvordan der spredte sig en stilhed og seriøsitet over de flere hunderede festglade volleyball-personer, der var samlet her til aften, da præsentationen af vores projekt blev afsløret på storskærme. Det afstedkom stående klapsalver fra salen i respekt for det frivillige arbejde – og den forskel som vi gør. Jeg er stolt på klubbens vegne over, at vi evner at løfte en sådan opgave, og det lever fuldt og helt op til klubbens visioner om at være en klub for alle, siger han.