Volleyherrer stiler mod toppen

Efter en tæt kamp mod Kolding i efteråret vandt Volleyklubben Vestsjælland overbevisende, de de to hold atter tørnede sammen søndag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der blev gjort rent bord, da Volleyklubben Vestsjælland (VKV) vandt alle tre sæt mod Kolding i 1. division søndag eftermiddag.

I efteråret da de to mandskaber stødte sammen for første gang, spillede holdene en helt tæt kamp, hvor de lokale volleyherrer hev en kneben 3-2 sejr hjem til VKV.

I søndagens kamp lagde hjemmeholdet bedst ud i 1. sæt og bragte sig hurtigt foran med 5-1. Kolding svarede dog igen med det samme, og så var det deres tur til at komme foran med 6-7. Billedet fra den første Kolding-kamp var ved at tegne sig igen, hvor pointene skulle laves i lange stimer. Daniel Gordon fra VK Vestsjælland blev manden som skulle starte stimen.

Med en rækker gode server, som var med til at bringe VKV til 15-7, lavede han hele ni point. Da var sættet reelt afgjort, og VKV vandt med 25-14, på blot syv rotationer. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

Flot udvikling

Fra 2. sæts start bragte VKV sig hurtigt foran med både 6-2 og 12-8, og det så længe ud til, at VK Vestsjælland skulle vinde 2. sæt komfortabelt. Men igen arbejdede Kolding sig ind i kampen og fik kontakt ved 17-16. En god dobbeltudskiftning på kanterne hos VKV gav det afgørende momentum, og sættet blev vundet med 25-22.

3. sæt bød på endnu en fremragende start fra VKV til 6-1, hvor Soner Sahin lagde grundlaget med et stærkt servepres. Føringen blev udbygget til 13-5, hvor spilfordeler (hæver) Rolf Meegdes undervejs bød ind med to blokader af Koldings bedste angriber. VKV slækkede en smule på gashåndtaget mod slutningen, dog uden det for alvor skabte tvivl om sættet og kampens udfald. VKV vandt 3. sæt med 25-18 og dermed også 3-0 i sæt.

VK Vestsjællands bedste spiller var Dennis Lam Graversen, som vandt smash og blokader på stribe. Flere af VKVs spillere har udviklet sig flot i denne sæson, men Dennis er uden tvivl den, der har taget det største skridt fremad.

- Jeg er meget glad for holdets indsats i dag, hvor vi igen gør brug af den brede trup. Alle spillere er inde og bidrage på hver deres måde, som er afgørende for dagens sejr. I næste uge venter Amager, som vi har for vane at spille tætte kampe mod. Hvis vi kan tage endnu en sejr der, så ser tabellen efterhånden rigtig godt ud, fortæller holdets træner Kim Buchwald.

Holdets næste kamp er på udebane mod Amager søndag den 17. januar, hvor herrerne kan tage et afgørende skridt i toppen af rækken. VKV fører allerede puljen og ligger nummer et med 20 point efter otte kampe.