Volleydamer indkasserede nederlag i Ry

De lokale 1. divisionspiger fra Volleyklubben Vestsjælland kunne ikke hamle op med damerne fra Ry, da de søndag mødte dem på udebane i Østjylland.

Det blev til et nederlag på 3-1, da Volleyklubben Vestsjællands 1. divisionspiger søndag var i Ry. De lokale volleypiger fra Vestsjælland var langt fra favoritter til kampen, da Ry inden kampen lå på 3. pladsen og senest har besejret stærke Frederiksberg.

Det første indbyrdes opgør endte ellers med en særdeles spændende 3-2 sejr på 15-13 til VK Vestsjælland, men søndag var holdet noget amputeret, da anfører og spilfordeler Michelle Steffensen var ude med en skade, som hun fik til onsdagens træning. Hun forventes ikke klar foreløbig.

Det var derfor op til unge Sabina Adilovic at varetage opgaven som spilfordeler i hele kampen - en rolle som hun klarede fint, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Ry var for stærke på dagen

Første sæt lagde VKV-pigerne en smule nervøst ud, og VKV var bagud både med 9-15 og 17-23, før de lokale piger for alvor vågnede op. Anført af gode server fra Sabina Adilovic og fire vundne angreb fra Freja Madsen leverede VKV et gevaldigt comeback og vandt ni ud af de næste 10 point og dermed sættet med 26-24.

Fra 2. sæts start kom VKV bedre i gang og bragte sig på 9-7. Sættet var helt tæt resten af vejen til 18-19, men så trak Ry afgørende fra til 20-25.

I 3. sæt lagde Chelsea Ingabire særdeles godt ud for VKV, hvor hun lavede serve-esser på stribe og bragte VKV til 7-1. Ry åd sig dog ind på føringen og udlignede til 16-16, før de vandt igen med 20-25.

4. sæt blev aldrig rigtig spændende. Ry var for stærke på dagen, og holdet vandt sættet sikkert med 25-15.

Chelsea Ingabire blev holdets mest scorende angriber med 11 vundne point.

Fattet træner

Træner Kim Buchwald var langt hen ad vejen tilfreds med søndagens kamp, hvor han særligt lagde vægt på de gode server og de stærke takter i forsvarspillet. Til gengæld mener han, at angrebsspillet trænger til en justering.

- Desværre får vi i lange perioder ikke lagt det angrebstryk, som er nødvendigt for at vinde over Ry. Vi ser meget frem til næste kamp mod Esbjerg, hvor vi har noget at revanchere fra vores første opgør, udtaler træner Kim Buchwald.

Næste kamp er lørdag den 16. januar i Esbjerg. Esbjerg ligger side om side med VK Vestsjælland i 1. division. Det bliver derfor igen en afgørende kamp for placeringen i rækken.