Voldsomt skybrud i Slagelse

Kraftigt regnskyl i Slagelse natten til torsdag. De store regnmængder fik flere kloakker til at løbe over, veje blev oversvømmet og kældre fyldt med vand og afføring fra de overfyldte kloakrør

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis vandskaden er sket:

Din indbo- og husforsikring dækker kun vandskader, der er opstået efter såkaldt 'voldsomt skybrud'.

Hvis der ikke er tale om et sådant voldsomt skybrud (som tommelfingerregel ca. 40-50 mm på et døgn eller - under kortvarigt regnvejr - 1 mm i minuttet) kan forsikringsselskabet vurdere, at vandet i kælderen skyldes for små kloakledninger - og sådanne skader vil typisk ikke blive dækket.

Hvis din kælder har fået vand, er det vigtigt, at du reagerer hurtigt. Ellers risikerer du fugtskader der på kort tid kan udvikle sig til skimmelsvamp.

  • Du skal hurtigst muligt kontakte dit forsikringsselskab og forsøge at begrænse skadens omfang. Få vandet suget op - enten via et professionelt firma eller med en vandstøvsuger som kan lejes i byggemarkeder.
  • Du må ikke smide de beskadigede genstande fra kælderen væk, men blot  fjerne dem. Forsikrings selskabet sender nemlig i mange tilfælde en taksator ud, som skal vurdere skadens omfang.
  • Det er altid en god idé at tage billeder af vandskaden til forsikringsselskabet. Det kan gøre din sag nemmere.
  • Efter tømningen af vandet fra kælderen skal der sættes affugtere op. De skal ofte stå i uger eller måneder for at få al fugt væk

 

Kilde: Bolius

Billederne her viser oversvømmelser i Slagelse-området.

Natten til torsdag ramte et voldsomt skybrud Slagelse-området, og der faldt op mod 88 millimeter regn.

Det kraftige regnskyl fik flere kloakker til at løbe over, veje blev oversvømmet og kældre fyldt med vand.

Hele dagen har kommunale medarbejdere haft travlt med oprydningsarbejdet, og Falck har været ude til godt 30 vandskader.

På flere vejstrækninger blev der meldt om 30-40 cm. vand på kørebanen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img4c51c81e5d0a4.jpg
Foto: TV ØST

Dette syn mødte mig  i morges da jeg skulle se til min båd. så det er et tydeligt bevis på de voldsomme regnmangder, der var faldet i området

mvh nicki olsen korsør