¨

Voldsom stigning i Nordby-brande

Foto: TV ØST

Andelen af påsatte brande på især biler og affaldsskure i Nordbyen i Slagelse er steget voldsomt de sidste år.

De sidste år er antallet af påsatte brande i Nordbyen steget med op mod 400 procent. Det viser tal som Sjællandske har modtaget fra Slagelse Brand og Redning.

De viser, at der her knap fire måneder inde i 2011 allerede har været ligeså mange brande i den urolige bydel, som i hele 2008. Fortsætter den tendens er det en stigning på knap 400 procent siden da.

- Jeg har ikke mulighed for at "værdisætte" brandene ud over de cirka 3.700 kroner, det koster os for en begrænset udrykning. Men hertil kommer selvfølgelig de direkte og indirekte tab af værdier som følge af brandene, siger beredskabschef i Slagelse Brand og Redning, John Olesen til avisen.

Når det brænder i Nordbyen er det ikke kun brandvæsenet, der rykker ud. Politiet må tage med for at beskytte dem, da der tidligere har været kastet sten og flasker efter brandfolkene, mens de har arbejdet med slukningen. Derudover fastlåser man beredskabet, når man er rykket ud til brandene i bydelen. Det kan potentielt give katastrofale følger, hvis en stor brand bryder ud et andet sted, skriver avisen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App