Voldsmand festede videre (Video)

Flere vidner overværede i fredags en alvorlig voldsepisode i Slagelse. Til trods for det valgte Politiet ikke at anholde gerningsmanden. Han slap med en bøde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag aften overværede restauratør Jacob Vedel Søndergaard, at en mand blev overfaldet og sparket i ansigtet flere gange på Schweizerplads i Slagelse. Et par af Jacob Vedel Søndergaards dørmænd hjalp voldsofferet og fik tilkaldt politiet. Restauratøren er rystet over episoden.

[video:video_mangler:091103_vaertshuse_raser.flv]

-Jeg overværede en så brutal voldshandling, at det var mig fuldstændig uforståeligt at man kunne ignorere det, siger Jacob Vedel Søndergaard.

Voldsofferet ville umiddelbart ikke melde overfaldet. Derfor lod Politiet voldsmændene gå med en bøde for gadeuorden. En beslutning som forarger restauratøren.

-Man kan da ikke sparke et andet menneske så brutalt i ansigtet og så sidde indenfor med øl og hygge sig resten af aftenen. Hvor er vi henne, hvis vi ikke tager dem væk, siger Jacob Vedel Søndergaard.

Politiet mener ikke at have kunnet handle anderledes.

-Jeg har tillid til mine betjente og de vurderer, at gerningsmanden ikke vil lave yderligere forbrydelser, siger Jan Schmidt, vicepolitiinspektør hos lokalpolitiet i Slagelse.

Jacob Vedel Søndergaard, som er også formand for bevillingsforeningen i Slagelse, siger, at det ikke er første gang, at politiet ikke griber håndfast ind overfor vold i nattelivet.

-Det er gentagne gange, efter vores opfattelse, at man ikke tager den konsekvens der er ved vold, tilsvinelser af Politiet og så videre, siger Jacob Vedel Søndergaard.

Heller ikke den kritik kan politiet genkende

-Det kan godt være de savner flere lokalbetjente, men de har masser af politi til stede. De har aldrig haft så meget Politi, som de har nu, siger Jan Schmidt, Vicepolitiinspektør hos lokalpolitiet i Slagelse.

 

Det 18 årige voldsoffer har nu meldt sagen til politiet.