Vittinghus gør en ende på Denmark Open-forbandelse

Hans-Kristian Vittinghus er videre fra første runde ved Denmark Open for første gang i adskillige år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hans-Kristian Vittinghus levede op til favoritværdigheden, da han i første runde af Denmark Open sendte sydkoreaneren Lee Dong Keun ud med cifrene 21-16 og 21-17.

Men succes lå ikke i kortene, for Vittinghus har haft en skidt sæson, trænet på nedsat styrke grundet en skade og har tabt i første runde ved Denmark Open de seneste mange år.

Derfor kastede han sig også ned på banen i jubel efter sejren.

- Det har langt fra været en god sæson for mig, og denne turnering var vel den, hvor der var mindst sandsynlighed for, at jeg skulle lykkes, lyder det fra Vittinghus.

- Nu er anden runde jo ikke en giga succes, men i forhold til at jeg har tabt i første runde syv år i træk, så kan jeg garantere, at det er noget, jeg har arbejdet med mentalt. Det var også derfor, jeg jublede sådan.

Den danske singlespiller skulle bruge lidt tid på at spille sig ind i hallen, men fra 6-6 trak han fra, og især Vittinghus' farlige krydssmash sikrede ham mange point.

Resten af første sæt blev med ensidig dansk dominans, og Hans-Kristian Vittinghus cruisede sættet i hus med 21-16 trods lidt sløseri mod slutningen, hvor han var foran med 19-10.

Lee Dong Keun, verdens nummer 31, spillede fint med i perioder, og i andet sæt formåede han at få dæmmet bedre op for danskerens smash.

Det pressede Vittinghus til flere fejl, og sydkoreaneren bragte sig foran 15-11.

Da sættet var ved at glide danskeren af hænde, fandt han tilbage i rytmen fra første sæt. Med syv point på stribe tog han føringen, og herfra holdt han fast.

Sættet blev lukket på den anden matchbold med cifrene 21-17.

I anden runde bliver modstanden en hel del skrappere. Her venter således verdensmester og suveræn verdensetter Chen Long fra Kina.

- Jeg skal prøve at være klogere end ham, for det bliver ikke fysisk, jeg kommer til at slå ham. Jeg skal bevare roen og træffe nogle gode valg, siger Hans-Kristian Vittinghus.

Kort efter måtte herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen strække ketsjer trods en stærk indsats mod de sjetteseedede kinesere Chai Biao og Hong Wei.

Nederlaget lød på 20-22, 19-21 i to meget tætte og intense sæt.

Senere onsdag skal Danmarks på papiret stærkeste herredoubler med Carsten Mogensen og Mathias Boe samt Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen forsøge at spille sig videre til anden runde.

/ritzau/