¨

Virksomheder har hjemve

Foto: TV ØST

Regional virksomhed med produktion i Asien søger nu tilbage til Danmark.

Elektronikvirksomheden HPI Electronics i Holbæk og Korsør dropper nu forbindelsen til Fjernøsten.
For få år siden flyttede de i samspil med deres partnervirksomheder meget af produktionen ned til Asiens lavere lønninger. Nu vil de i stedet satse på mere automatisering i Danmark.

- Vi har fundet ud af, at vi gennem automatisering sagtens kan konkurrere med de kinesiske priser, og dermed bliver det muligt at overbevise vores samarbejdspartnere om at flytte produktionen tilbage til Danmark, fortæller Gert Nielsen, som er direktør i HPI Electronics, der ligger både i Holbæk og Korsør.

Virksomheden gør dermed som mange andre danske fabrikker, der nu i højere grad vælger at blive hjemme og finde løsninger her i landet i stedet for at flytte til fjerne lande.

- Vi kan se, at virksomheder herhjemme i højere grad er begyndt at se, hvilke muligheder der er, hvis man trækker produktionen hjem. Det kan blandt andet skyldes, at de nu har fået den erfaring, at det er sværere at matche kunders specifikke behov med det, de får produceret i Asien, fortæller administrerende direktør i Håndværksrådet Ane Buch.

Det er blandt andet kvalitet, levering og etik, HD Electronics har haft problemer med i Asien.
Og selvom Holbæk-virksomheden nu får flere robotter, vil der på sigt også komme flere kollegaer.

- Det bliver en anden type jobs end før, men udviklingen vil formentlig komme til at betyde, at vi skal hente mere arbejdskapacitet, lyder det fra direktør Gert Nielsen hos HPI Electronics.

01:49 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App