Virksomhed vil have flere lærlinge

Odin maskinfabrik i Slagelse har valgt at ansætte flere lærlinge, så de er sikre på at have kvalificeret arbejdskraft i fremtiden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I vores region er der ifølge den seneste opgørelse 1885 unge, der ikke kan færdiggøre deres erhvervsuddannelse, fordi de ikke kan få en læreplads. Det kan godt være svært at forstå, når eksperter samtidig siger, at Danmark om ti år kommer til at mangle op i mod 40.000 faglærte indenfor brancher som byggeri og industri.

Hos Odin maskinfabrik i Slagelse har de valgt at skrue op for antallet af lærlinge, fordi de vil sikre sig at de har nok kvalificeret arbejdskraft i fremtiden.

- Jeg kunne jo se, at jag havde en stor gruppe af medarbejdere der kommer til at stoppe på omkring samme tid, og samtidig kunne jeg godt mærke at det var svært at få fat på lærlinge, sådan fortæller Mads Rasmussen, der er direktør på maskinfabrikken.

Lærlinge står i kø

Virksomheden er gået fra at have en lærling ansat på værkstedet til i dag at have fire. Det var faktisk svært at skaffe lærlinge, da det især inden for industrien er få unge der søgere.

Den historie fortalte direktøren her på TV ØST tilbage i marts måned, hvor han ikke havde fået nogen ansøgninger. Men derefter tog det fart og i løbet af få dage var der kommet 60.

- Det var helt vildt, der var én helt nede fra Lolland, der søgte læreplads hos os fortæller han.

Arbejdsdrenge er blevet sjældne

Tidligere gik det med at skaffe lærlinge helt af sig selv. Det var nemlig sådan, at lærlingene i virksomheden altid tidligere havde været i virksomheden som arbejdsdrenge side 12-13 års alderen. I dag mener direktøren ikke at forældre er meget for at sende der børn ud at arbejde:

- Jeg kan da os godt mærke det på mig selv. Jeg har en dreng på 15 år, og det er jo noget med, at han skal ud og arbejde i stedet for at sidde og spille Playstation, og med hundeøjne bede om penge til det næste spil.

De unge kommer ikke længere ud i virksomhederne af sig selv, og nu er Odin Maskinfabrik gået med i netværk af metalvirksomheder, som tager rundt og reklamere for dem selv ud på erhvervsskolerne.