¨

Villum Christensen: Vi skal arbejde videre med Energiparken

Arkivfoto. Foto: TV ØST

Region Sjælland og Movia vil ikke skyde penge i brintbusser i Korsør. Byrådspolitiker i Slagelse Kommune, Villum Christensen (LA) tror stadig på projektet.

- Jeg synes bestemt, vi skal arbejde videre med det (Energiparken, red.), når vi er så langt fremme, som vi er.

Sådan lyder det fra formanden for Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget i Slagelse Kommune, Villum Christensen (LA), efter det er kommet frem, at både Region Sjælland og Movia takker nej til at investere i ti brintbusser.

Busserne skal være en del af en kommende Energipark i Korsør.

Læs også Movia melder pas til brintbusser

Tilbage i september bevilgede EU over 17 millioner kroner til brintbusserne, men projektet kræver yderligere investorer, før det kan realiseres.

Villum: Giv det tid

Afslagene fra regionen og Movia får dog ikke Villum Christensen (LA) til at opgive tanken om brintproduktion og brintbusser.

- Sådan er det jo altid med nye idéer. Nogen tænker: vi venter og ser, mens andre gerne vil være first movers. Det ville være mærkeligt, hvis alle synes, det er en fantastisk idé på samme tid, siger Erhvervs-, Plan- og Miljøformanden til TV ØST.

Villum Christensen (LA) fortæller, at man i Tyskland er ved at gøre sig erfaringer med tog, der kører på brint og dermed kun lukker vanddamp ud i atmosfæren.

- Det er vildt spændende. siger han og fortsætter:

- Der er nogle perspektiver i det her, så hvis vi kan være frontløberne på brintproduktion i Danmark, vil det da være fordelagtigt.

Energipark Korsør

Energiparken skal bl.a. bestå af et halmvarmeværk fra SK Forsyning, en ca. 45 m høj vindturbine, som genererer strøm til et brint-produktionsanlæg.
Det skal producere brint til en brinttankstation, hvorfra 10 brintbusser skal tankes og driftes.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App