Vil halvere fravær hos syge gravide

Slagelse Kommune vil tilbyde deres gravide ansatte samtaler med en rådgiver. Det skal nemlig spare 1,5 million på de gravides sygedage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse Kommune vil øge trivslen hos de gravide ansatte og samtidig halvere sygefraværet og spare 1,5 millioner kroner.

Fremover vil de ansatte nemlig få tilbudt fem samtaler med en graviditetsrådgiver for det kan være svært for de gravide, at håndtere rygsmerter og plukveer og samtidig gå på arbejde, fortæller kommunen.

- Det er dejligt, at vi nu kan gøre noget helt konkret for at sikre, at vores gravide medarbejdere trives og føler sig godt taget hånd om på jobbet under graviditeten. Mange gange kan gravides sygefravær skyldes, at den gravide er usikker og utryg ved situationen. Med det her tilbud får de gravide medarbejdere en kompetent sparringspartner, som de kan tale med om de problemer, de oplever, og ikke mindst, hvordan de skal håndtere dem, siger arbejdsmiljøkonsulent Anni Nørgaard Jensen i en pressemeddelelse.

Gravide medarbejdere i Slagelse Kommune har i gennemsnit 22 sygedage under en graviditet. Ifølge en pressemeddelelse viser forskning dog, at sygefraværet kan halveres med den rette støtte. Slagelse Kommune forventer også, at projektet ”Gravid på arbejde” giver en besparelse på 1,5 millioner kroner. 

- Det er godt for både de gravide og kommunen. De gravide får en bedre trivsel og en bedre graviditet, og for kommunen betyder det, at vi sparer penge på sygefraværet og får nogen gladere og mere trygge gravide medarbejdere, siger Maj-Britt Høybye Hansen, der er chef for Center for HR og Udvikling.

Senere på året vil kommunen vurdere, om projektet skal gøres permanent.