Vidne til mirakuløs ulykke: Jeg har aldrig haft døden så tæt på

Rasmus Vincent var på arbejde på den motorvejsbro ved Slagelse, som en lastbil kørte ud over torsdag. Han oplevede episoden på helt tæt hold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg har aldrig haft døden så tæt på, fortæller 19-årige Rasmus Vincent, som oplevede det spektakulære trafikuheld. 

Faktisk stod han på allerforreste række, da en stor lastbil trodsede autoværnet på Vestmotorvejen ved Slagelse og kørte ud fra en bro og landede delvist på togskinnerne.

quote Hvis han havde siddet på førersædet, havde han ikke været levende nu

Rasmus Vincent

- Jeg hører et brag og kigger op. Her ser jeg, at chaufføren rammer autoværnet 200 meter inden. Han kører ind over byggepladsen, hvorefter han først vælter en dumper, bagefter en dieseltank, og så rammer han ind i en container, som ryger ned. Så går jeg i chok, siger Rasmus Vincent.

Ringer 1-1-2

Men helt i chok gik Rasmus Vincent ikke. I hvert fald formår han at ringe 1-1-2 og kan høre folk, der råber nede fra nogle huse, der ligger under motorvejsbroen og ved siden af togbanen.

De kan se, at chaufføren er på vej ud ad passagerdøren. 

 
  Foto: René Lind - Lind Foto

- Jeg løber op og henter gravmaskinen og får gravmaskinen ind over autoværnet og får kørt skovlen op til passagerdøren, så han kan hoppe ned i skovlen, så jeg kan svinge ham op til falckredderen, siger han.

Kunne være død

Egentlig skulle Rasmus Vincent have stået foran containeren, som endte udover broen, på det tidspunkt, hvor lastbilschaufføren bragede ind i den.

Containeren og dieseltanken var nemlig det eneste, han manglede at flytte, inden han kunne holde fyraften. I stedet blev han afbrudt af en SMS på sin mobiltelefon.

- Det er mere held end forstand, at der hverken skete mig eller chaufføren noget, siger den 19-årige entreprenør.

quote Jeg løber op og henter gravmaskinen og får gravmaskinen ind over autoværnet og får kørt skovlen op til passagerdøren

Rasmus Vincent

Chaufføren slap mirakuløst fra ulykken med livet i behold og uden alvorlige knubs.

- Jeg snakkede med chaufførens mester, som havde sagt til ham: Jeg havde regnet med, jeg skulle dø, siger Rasmus Vincent.

Ifølge Rasmus Vincent har chaufføren af lastbilen formået at hoppe om bag førersædet, i sovekabinen, inden lastbilen endte på en skrænt ved siden af togskinnerne, men ud over køreledninger fra toget.

- Hvis han havde siddet på førersædet, havde han ikke været levende nu, siger han.

Stoppede togtrafikken

Ulykken stoppede al togtrafik mellem Slagelse og Ringsted frem til i formiddags. En ulykke som har sat sine spor i Rasmus Vincent:

- Jeg har det okay, men er chokeret og stadig rystet. Så det er bare at komme videre, siger han.

Knoklede hele natten

Da Rasmus Vincent forlod sit arbejde på motorvejsbroen, hvor han for tiden har nogle graveopgaver med sit entreprenørfirma, gik der ikke mere end fem minutter før, han blev tilbagekaldt af politiet, fordi hans gravmaskine stod i vejen. 

Det var på denne jernbanebro, som chaufføren kørte ud over torsdag.
Det var på denne jernbanebro, som chaufføren kørte ud over torsdag. Foto: Google Maps

Og så endte arbejdsdagen med at blive noget længere, end hvad han forventede, inden han tog af sted.

- Det endte med, at jeg blev og hjalp politiet og Falck hele natten med at få lastbilen op igen, siger han.

Først klokken 11.00 fredag formiddag var de færdige, og Rasmus Vincent kunne komme hjem og sove oven på den mirakuløse ulykke.