Videoovervågning ved kirke

Halsskov Kirke er så plaget af hærværk og tyveri, at der nu bliver sat videokameraer op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I den seneste tid har tyve stjålet alt fra tagplader til tagrender fra Halsskov Kirke. Det skriver Sjællandske. Både taget og tagrender er i kobber, og det er formentlig derfor, at det er attraktivt for tyveknægte. Kirken har desuden tidligere været udsat for en påsat brand, og der bliver af og til malet med grafitti på kirkens mure.

- Jeg er brandærgelig over det. Det hører ingen steder hjemme. Det er simpelthen barnagtigt, siger kirkeværge ved Halskov Kirke Jens Nørgaard.

Kirken er selvforsikret. Det betyder, at penge til at rette op på skaderne og købe nye tagrender, tagplader og nedløbsrør skal findes i kirkens budget. Jens Nørgaard anslår, at det kommer til at koste kirken omkring 50.000 kroner.

- Vi har besluttet os for at sætte videoovervågning op. Vi er nødt til det, for vi vil ikke have, at det her sker igen. Vi har simpelthen ikke råd til det, siger Jens Nørgaard.

<p>Halskov kirke er hårdt plaget af hærværk og tyveri. Den seneste tid er der blevet stjålet tagrender, tagplader og nedløbsrør - alt sammen i kobber og til en værdi af 50.000 kroner.

Ifølge Kirkeministeriet er det usædvanligt med videoovervågning omkring en kirke. Men i Halsskov håber Jens Nørgaard, at det kan stoppe tyve og hærværksmænd.

- Det er jo ikke for at filme folk, som kommer forbi, eller folk, der går i kirke. Det er simpelthen for at finde ud af, hvem det er, der laver hærværk om natten, og jeg håber, det virker, siger han.