VIDEO: Løbsk mølle truede med at falde sammen

Vingerne på Kanehøj Mølle løb onsdag aften løbsk og truede med at rive hatten af møllen og sætte det gamle træ i brand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Løbske vinger truede onsdag aften med at ødelægge Kanehøj Mølle nordøst for Skælskør.

Klokken 17.40 fik politiet en melding om, at møllens vinger var løbet løbsk, og en time efter var de stadig ikke under kontrol.

- Det går galt det her. Det stormer, og vingerne kører fuldstændigt vildt rundt, lød det fra Anders Kristiansen, der er formand for Kanehøj Møllelaug, og som onsdag aften befandt sig ved møllen.

Dybt berørt formand

Politiet afspærrede området, og i møllens hat forsøgte 2 brandfolk først at afkøle hattehjulet med vand, så der ikke gik ild i det gamle træ, men Anders Kristiansen var bange for, at det ikke lykkedes at redde møllen, der er fra 1881.

- Den har været i min familie i 5 generationer, så det påvirker mig dybt det her. Jeg frygter det allerværste - at den brænder, eller at vingerne ender med at rive hatten af, lød det fra en tydeligt berørt laugformand. 

Var ved at male mel

Helt så galt gik det heldigvis ikke. En ekspert i møller blev kaldt til stedet, og så blev der hældt sand ned i bremsesystemet, hvilket fik vingerne til at standse.

Vingerne løb løbsk, da Anders Kristiansen var ved at male mel i møllen. Ifølge ham er der formentligt knækket en aksel, men han ved ikke med sikkerhed, hvad der præcist var årsagen til vingernes vildfarelse.

Klokken 19.15 var politiets afspærringer ophævet igen, og vingerne var standset.