Vestsjællands betonstrategi bremser Esbjerg

Et betonsolidt FC Vestsjælland-forsvar tillod ingen scoringschancer til forårets hold og holdt 0-0 i Esbjerg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Esbjerg har været sprudlende i forårssæsonen og har såvel spillemæssigt som pointmæssigt været forårets hold.

Men lørdag mod FC Vestsjælland nåede vestjyderne et lavpunkt hidtil i 2014. De formåede stort set ikke at skabe nogen former for scoringsmuligheder og måtte nøjes med 0-0.

Træner Niels Frederiksen havde på forhånd bebudet, at nøglen til en sejr mod FC Vestsjællands betondefensiv var at spille i højt tempo.

Men det var alt andet end tempo, Esbjerg spillede med. De spillede decideret langsomt.

FC Vestsjællands træner, Ove Pedersen, havde en slagplan med til sin gamle hjemmebane. Planen gik ud på at "parkere bussen" foran eget mål og overlade al spil og initiativ til Esbjerg.

Hos de vestjyske værter så man de samme tendenser som i den seneste 0-0-hjemmekamp mod Brøndby.

Esbjerg havde et enormt overtag i boldbesiddelse, men var aldrig rigtigt farlige. De skabte ingen deciderede målchancer og manglede tempo og tålmodighed.

Kampen forløb altså lige efter Ove Pedersens drejebog. FC Vestsjælland udlod at give chancer væk, og så forsøgte man sig de få gange, hvor der var mulighed for at slå kontra.

Esbjerg var boldbesiddende kampen igennem, og paradoksalt nok var det så alligevel FC Vestsjælland, der via en af deres nøje udvalgte omstillinger skabte kampens største chance.

Jan Kristiansen sendte et indlæg i feltet, som anfører Henrik Madsen kom først på, men hans hovedstød blev reddet på målstregen af forsvarsspiller Michael Jakobsen.

Med nullerten forpassede Esbjerg altså chancen for at glide helt op og blande sig i medaljekampen med FC København på tredjepladsen. Men de er nu á point med Brøndby i kampen om en fjerdeplads, der giver adgang til Europa League-kvalifikationen.

FC Vestsjælland kan glæde sig over, at det ene point rykker dem op over nedrykningsstregen.

/ritzau/