Venstre-formand i Slagelse: Jeg er ked af omtalen

Samarbejdsaftalen i Slagelses byråd er ophævet, og to udvalg skal nedlægges. Venstres formand Knud Vincents mener ikke, man kan være det bekendt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag aften var der ekstraordinært byrådsmøde i Slagelse Kommune. 

I forrige uge opsagde borgmester John Dyrby Paulsen (S) samarbejdet med oppositionen.

Til det ekstraordinære møde skulle byrådet diskutere en ny udvalgsstruktur. Som det ser ud nu, skal der nedlægges to udvalg. John Dyrby Paulsen vil sløjfe Udvalget for Landdistrikter og han vil samle Seniorudvalget og Sundhedsudvalget til at være ét udvalg.

quote Det vi udøver i øjeblikket, det kan vi ikke være bekendt

Knud Vincents (V)

Venstres formand Knud Vincents er ked af den omtale, som Slagelse Kommune får i øjeblikket.

Hvad er din kommentar til, at samarbejdsaftalen nu er ophævet, og at der nu skal nedlægges to udvalg?

- Ja, det er jeg jo rigtig ked af. Jeg er rigtig ked af det produktionstab, som vi får i den virksomhed, som hedder Slagelse Kommune. Jeg er rigtig ked af den omtale, vi får som Slagelse Kommune. Vores borgere skulle rigtig gerne tage rundt i landet og sige, de var stolte af at bo i Slagelse Kommune. Vores virksomheder skulle gerne være stolte af at have virksomhed i vores Kommune. Og jeg synes, med det vi udøver i øjeblikket, det kan vi ikke være bekendt, siger Knud Vincents.

Lad os nu se

Men du har jo i pressen kaldt det her for en politisk udrensning. Hvad mener du egentlig med det?

- Jamen man kan jo sige, at det jeg har fokus på, det er jo, hvordan vi får lavet en samarbejdsaftale, og hvordan får vi lavet en udvalgsstruktur i et bredt samarbejde i Slagelse Kommune. Det er helt afgørende for at vi kan tiltrække medarbejdere, og for at borgere kan være trygge og stolte af at bo i kommunen.

Men er det politisk udrensning?

- Lad os nu se på mandag, hvor vi ender henne med den udvalgsstruktur, vi skal vedtage på mandag. Jeg håber jo, at vi bliver indbudt til nogle møder her i løbet af ugen, så vi kan få en samtale. 

Spænder ben

Men når man hører på John Dyrby, på Liberal Alliance, SF og Enhedslisten, så spænder I jo i den grad ben for processen. Hvorfor gør I det? Er det fordi I er bitre over, det ikke er jer, der sidder med borgmesterposten?

- Jeg synes absolut ikke, man kan sige, vi er bitre. Vi lavede en optælling i dag på at 385 dagsordenspunkter på de ti udvalg, vi har været i indtil nu, der er syv af punkterne, hvor vi ikke har været enige. Så jeg synes bestemt, vi er gået konstruktivt ind til den proces med at gøre det her.

Synes du det er underligt, at John Dyrby ikke bryder sig om beskyldninger om nepotisme, kammerateri, og der er en politiker Helle Blak, der direkte siger, hun bliver chikaneret af jer.

- Jeg ved, hvad jeg har sagt i byrådssalen, og jeg har ikke brugt de her ord på noget som helst tidspunkt.

Hvorfor tror du så, de siger det?

- Jamen der har jo været de udtalelser, og det kan jeg jo ikke stå til ansvar for.   

På næste mandag skal byrådet i Slagelse Kommune andenbehandle strukturændringen.