Vellykket tunnel-øvelse i nat

Her til morgen klokken 04.00 sluttede årets beredskabsøvelse i Storebæltstunnelen. I alt var 800 mennesker involveret i øvelsen, der var den største nogensinde. Ledelsen af øvelsen fastslår, at nattens omfattende indsats blev gennemført "tilfredsstillende".

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Politi, brandmænd, læger og sygeplejersker rykkede i nat ind i Storebæltstunnelen. Alarmen lød ved 02-tiden til det, der var den hidtil største øvelse i Storebæltstunnelen.

Øvelsen bestod af et "uheld" med et passagertog, som kørte med mange passagerer. Et IC-tog knækkede en aksel på vej gennem tunnelen, og der efter udbrød brand i toget. De mange aktører blev altså udfordret maksimalt dybt nede under Storebælt.

Ved uheldet kom 90 personer "til skade" med både lettere og sværere kvæstelser. 20 sad fastklemt, og en del havde fået brandskader.

Det lykkedes at får de mange forskellige redningsfolk og myndigheder til at arbejde godt sammen og følge de fastlagte indsatskoncepter og strategier. Det oplyser øvelsesledelsen i en pressemeddelelse her til morgen.