¨

Vejen til sikker sex

Foto: TV ØST

Fem unge fra 10. klasse i Slagelse vandt i dag en landsdækkende plakatkonkurrence. En konkurrence der skal sætte fokus på sikker sex.

I forbindelse med Verdens Præventionsdagen, i september, udskrev Sex og Samfund en plakatkonkurrence. Konkurrencen gik ud på, at deltagerne skulle lave en plakat til andre unge om sikker sex og prævention. I dag blev vinderplakaten så fundet.

-  Det er fedt at tænke på at man kommer med et budskab til folk, og kan være med til at få folk til at tænke over hvilke præventionsformer de skal bruge, siger Thomas Madsen, elev i Xclass 10. klasse, Slagelse.

Syv præventionsformer

De unge fik syv præventionsformer, de kunne arbejde ud fra. Der er tale om

• P-stav – en tynd stav med en diameter på to mm og en længde på fire cm, indeholder hormon, beskytter mod graviditet, sættes ind lige under huden på indersiden af overarmen af en læge. Skal skiftes hver tredje år. 

• P-ring – en bøjelig plastikring, som pigen/kvinden selv sætter op i skeden, indeholder hormon, beskytter mod graviditet. Skal sidde i tre uger efterfulgt af en uges pause.

• P-plaster – et tyndt plaster, som pigen/kvinden selv sætter på huden, indeholder hormon, beskytter mod graviditet. Skal skiftes ugentligt i tre uger efterfulgt af en uges pause.

• P-piller – beskytter mod graviditet, indeholder hormoner, skal tages hver dag i tre uger efterfulgt af en uges pause.

• Slikkelap – et tyndt stykke plastik eller latex på størrelse med et halvt A4-ark, beskytter mod sexsygdomme ved oralsex – for eksempel for kvinder der har sex med kvinder

• Femidom - en slags pose, som kvinder kan sætte op i skeden, fungerer som et kondom og beskytter mod graviditet og sexsygdomme.

• Kondom – beskytter mod sexsygdomme og graviditet

Vinderholdet havde valgt at sætte fokus på præventionsmidlet slikkelappen. Den havde de nemlig ikke selv hørt om før.

-  Vi anede ikke hvad en slikkelap var, så det var spændende at prøve at arbejde den ind i plakaten, siger Josephine Frandsen, elev i Xclass 10. klasse, Slagelse.

 

04:01 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App