Vandsportscenter tiltænkt 27 meter højt udspringstårn

​Udvalget bag ”Korsør - byen møder vandet” har offentliggjort de første tegningen af det kommende vandsportscenter i Halvskov Færgehavn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag aften blev udvalget ”Korsør - byen møder vandet” præsenteret for de første tegninger til, hvordan et kommende vandsportscenter ved den tidligere færgehavn i Halsskov kan komme til at se ud.

Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse. Tegningerne viser blandt andet et 27 meter højt udsprings- og klatretårn og plads til alle typer af vandsport.

Men der er ikke kun tænkt på tilbud til de ekstra friske. Anlægget får også områder, hvor vandsportsturister og lokale kan slappe af og nyde solen. Udvalget beder nu byrådet om opbakning til at arbejde videre med projektet.

- Jeg håber og ønsker, at projektet kan realiseres. De første tegninger viser, at der er et potentiale for at skabe noget fantastisk i den tidligere færgehavn, som vil komme alle os fra Korsør til gode. Der findes ikke noget lignende noget andet sted i Danmark, og det har potentialet til at blive et trækplaster for Korsør, siger Thomas S. Olsen, medlem af udvalget.

Skal skabe vækst i Korsør

Udvalget ”Korsør - byen møder vandet” skal blandt andet igangsætte projekter, som kan skabe vækst i Korsør, og det er der afsat 30 millioner kroner til. 

Vandsportscenteret i den tidligere færgehavn i Korsør er én af idéerne, som udvalget arbejder med.

Det er arkitekt Julien De Smedt, som kom med forslaget til, hvordan området kan komme til at se ud, hvis man beslutter at bygger et vandsportscenter.

Endnu ikke sikkert om projektet realiseres

Det er ikke sikkert, at projektet bliver til virkelighed. Men hvorvidt der skal arbejdes videre med projektet bliver afgjort på byrådsmødet den 30. maj.

Allerede lørdag den 14. maj fra kl. 10-15 har interesserede mulighed for at se og høre mere om projektet, når der er åbent hus på Halskov Færgehavn. Her kan interesserede møde udvalget, se de første tegninger og få svar på spørgsmål.